Adaçayı Bitkisinin Belli Başlı Faydaları

Adaçayı Bitkisinin Belli Başlı Faydaları
Adaçayı yaprakları taze ya da kurutulmuş olarak yemeklerde özellikle deniz ürünlerinde baharat olarak tercih edilir.
Adaçayı 60 cm uzunluğunda, kalıcı, alt bölgesi odunsu bir çalı görünümlü bitkidir. Adaçayı bitkisinin  5  ila 10 tane  kadar yaprakları vardır. Adaçayının antioksidan ve antimikrobiyal özelliği nedeni ile  organizma için koruyucu bir etki sağlar ve yağların ekşimesini engeller. Adaçayının çicekleri genel olarak mavi ve lila karışımı bir renkten oluşurlar
Adacayının yaparakları da  şifa amaçlı olarak tercih ediliyor. Bizlerde bu nedenle Adaçayının şifalı özelliklerine deyinerek, sizleri bilgilendireceğiz…

 
Adaçayı özellikle diş eti iltihablarında ve bademcik iltihablarında tercih ediliyor ve olukça dayfalı oluyor. Bunların yanı sıra sindirim sistemi problemlerinde, aşırı terlemeyi önlemek için, bebek emziren kadınların emzirmeyi sona erdirmek istediklerinde, menopoz döneminde oluşan problemlere karşı ve alzheimer hastalığında oldukça yaygın şekilde kullanılır.
Adaçayında bulunan esansiyel yağlar bitkinin şifa etkisini arttırıyor. Adaçayının yetiştiği iklim şartları bitkinin şifa oranında büyük bir tol oynuyor.

Adaçayı ile özellikle ağız ve boğaz bölgesinde meydana gelen iltihablı hastalıkların tedavisi mümkün oluyor.
İç hastalıkları alanında özellikle sindirim sistemi ile bağlantılı olarak ve aşırı terlemeye karşı adaçayı tercih ediliyor. Ayrıca adaçayının kan şekerini düşürücü bir etkisi de bulunuyor.
Adaçayı tüketiminde dikkat edilmesi gerekilen en önemli noktalardan bir tanesi bitkinin dozudur. Aşırı miktarda tüketildiğinde adaçayının toksik bir etkisi olabilir bu nedenle özellikle iç hastalıklarında kullanıldığında dozuna dikkat etmek gerekir.
Bir önceki Bilgisayar ekranına yukarıdan bakın başlıklı konumuzda alın masajı, aydınlatma ve baş ağrıları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: taze adacayi, ada cayi neye iyi gelir, ağız yararlarına adaçayı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.