Akciğerden su alınması tehlikeli midir?

Akciğerden su alınması tehlikeli midir?
Aslında halk arasında akciğerde su birikmesi olarak bilinen bu rahatsızlıkta, söz konusu sıvı, göğüs içerisinde fakat akciğerlerin dışında birikmiş demektir.
Akciğerde su birikmesi sebebiyle uzman hekimlerce hastanın düzenli olarak hastaneye gitmesi ve akciğerinden su alınması rahatsızlığının hastaya herhangi bir zararı olup olmadığı merak konusudur.
Akciğerden sıvı alınması tehlikeli mi?
Akciğerde sıvı birikmesi olarak tabir edilen bu sıvı, göğüs duvarının iç kısmında bulunan zar ile akciğerin yüzeyini kaplayan zar arasındaki boşlukta birikmiş bir sıvı olduğundan, bu iki zar arasındaki dengenin bozulmasına sebebiyet verir. Bu sorun hastanın akciğerinin genişlemesine sebep olup solunumunu etkilediği için, sıvı alınması tedavi yöntemine gidilir. Akciğerden su alınması ise bu dengenin bozulmasını önlemek amacıyla yapılır
Genellikle bu soruna kalp-böbrek yetmezliği ya da kanser hastalığı sebep olmuştur.

Akciğerden su alınması işlemi endoskopik yöntemlerle olan pudra uygulaması veya zarın soyulması işlemleridir. Bu işlemler bu iki zar arasındaki sıvı birikimini önleyecek metotlardır. Hastanın akciğerinden su alınmasının bir riski olup olmadığı hastayı tedavi eden doktor tarafından bilinir. Çünkü akciğerden sıvı alınması bazı hastalarda risk oluştururken, bazılarında son derece yararlı bir işlem olmaktadır. Bunu en iyi hastayı tedavi eden doktor bilir.
Bir önceki Septum deviasyonu belirtileri başlıklı konumuzda septum deviasyonu hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ciğerden su alınması, akciğerde su toplanması tehlikelimidir, akciğerden su alinmasi, akciğerden su alınması tehlikeli midir, ciğerden su alınması tehlikelimidir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.