Anjiyo nedir?

Anjiyo nedir?
Anjiyo ise bu hastalığa yakalananlara uygulanan bir tedavi yöntemi olarak, ölüm ve kalp krizi riskini en aza indirmektedir. Bu tıkanıklığı açmak için anjiyo uygulanır. Ölüm ve kalp krizine yol açan kalp-damar hastalıklarının tedavi edilmemesi damar tıkanıklığına neden olmaktadır.
Kalp-damar hastalıkları ülkemizde en sık rastlanan sağlık problemlerinden biri olarak ölüm ve kalp krizi riskini tetiklemektedir. Tıp dalında koroner anjiyografi olarak adlandırılan bu tedavi yöntemi, halk arasında anjiyo olarak bilinir

Damar tıkanmasından dolayı yaşam kalitesi düşen yada hayatını kaybeden birçok kişi bulunur. Kalp-damar hastalıklarına yakalananların tedavi edilmemesi yada tedaviye geç kalınması ne yazık ki kötü sonuçlara sebep olur. Çoğu kişide kalp-damar tıkanıklığından dolayı kalp krizi meydana gelir.
Kalp-damar hastalıklarında en önemli konu, kalp krizinin önüne geçmektir. Çünkü kalp krizi ritim bozukluğuna yol açar ve kalp damarlarının beslenmiş olduğu kısım zarar görür. Bazıları kalp krizini atlatmada şanslı iken, bazılarının o kadar şansı olmayabilir. Bu riskleri minimuma indirmek için, anjiyo gereklidir.
 

Anjiyo nedir ?

 
Anjiyo ameliyat değil, kalp damarı içerisine  özel ilaç verilmesi ve röntgen ışınları kullanılarak damar içinin görüntüsünün alınması işlemidir. Deneyimli doktor ve personeller tarafından gerçekleştirilir. Anjiyo esnasında hastalar uyutulmaz, uygulama boyunca uyanık kalır ve konuşabilir.

 
Anjiyo riski nedir ?


Tıbbi olan her işlemde olduğu gibi anjiyoda da riskler bulunur. Ancak son zamanlarda gelişen teknoloji ve anjiyo hakkında hekimlerin sahip olduğu deneyimler ile risklerde düşmektedir. Çoğu kişi risklerinden korktuğu için anjiyo olmaktan kaçınır. Fakat anjiyo olunmadığı sürece riskler daha da büyüktür.
Anjiyo nasıl yapılır? <——TIKLAYIN!
Bir önceki Kalp pili nasıl takılır? başlıklı konumuzda kalp pili, kalp pili ameliyatı ve kalp pili nedir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: anjiyo nedir, anjiyo, anjıyo ne demek, anjio ne demek, anjio nedir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.