Astım hastaları nasıl beslenmeli?

Astım hastaları nasıl beslenmeli?
Astım hastalarının sıkça yaptığı hatalar işlenmiş gıdalara ağırlık vererek lifli gıdaları daha az tüketmeleridir. Ancak lifli sebze ve meyvelerde yer alan vitamin, mineral ve antioksidanlar akciğerin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olacak ve astım krizlerinin görülme riskini azaltacaktır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve akciğerin sağlıklı çalışması için E vitamini ihtiva eden besinler de tüketilmelidir. İşte Diyetisyen Özlem Sert Aydın’ın kaleminden astım hastaları için beslenme önerileri;

 
Diyetisyen Özlem Sert Aydın’ın astım hastalarına ilk beslenme önerisi lif oranı yüksek olan gıdalara günlük beslenme programlarında daha fazla yer vermeleridir.
Bahar aylarında artan astım krizlerini önlemek için astım hastaları ne yemeli, beslenmelerinde nelere yer vermeli, astım semptomlarının etkisini kırmak ve krizlerini azaltmak için neler yapmalı sorularının cevaplarını Diyetisyen Özlem Sert Aydın’da öğreniyoruz. Astım hastaları yediklerine ve içtiklerine dikkat ederlerse kendileri daha iyi hissetmiş, astım krizlerini daha az yaşamış ve astımın olumsuz etkilerinden kurtulmuş olabilirler
Bitkisel yağlar, badem, soya, tam tahıllı ürünler, ayçekirdeği, avokado ve yeşil yapraklı sebzeler E vitamini bakımından zengin besin öğeleridir. Astım hastaları bu besinleri bolca tüketmelidir. Ayrıca haftada iki kez balık yemekte astım hastalarına önerilir. Balıkta yer alan Omega-3 yağ asidi akciğerde enflamasyon oluşumunun önüne geçer.
Diyetisyen Özlem Sert Aydın’ın astım hastalarına bir başka beslenme önerisi de, magnezyum ihtiva eden besinlere ağırlık vermeleridir. Magnezyumdan eksik bir vücutta nefes almak zorlu ve hırıltılı olur. Magnezyum ihtiva eden ıspanak, marul, kereviz, taze fasulye, salatalık, fındık, badem ve muz tüketimine önem verin.
Tuzlu ve şekerli gıdalardan uzak durarak ödem oluşumunu önleyebilirsiniz. Ödemin oluşması astım krizlerini tetikler. Ayrıca şeker ve tuz kilo problemlerine de yol açmaktadır. Kiloda astım hastalarının sağlık durumunu kötü etkilemektedir.
Bir önceki Antioksidanların faydaları nelerdir? başlıklı konumuzda antioksidanların faydaları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: astım hastası ne yemeli, astım hastaları nasıl beslenmeli, astim hastalari neler yememeli, astım hastaları hamile kalabilirmi, Astım hastaları en cok hangi besini tüketmeli

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.