Bebeklerde gizli açlığa dikkat

Bebeklerde gizli açlığa dikkat
ayların bebek beslenmesinde çok önemli bir yer tuttuğunu belirtiyor. Çünkü artık bebeğiniz büyüdü, buna bağlı olarak besin ve enerji gereksinimi arttı.
Uzmanlar, 4. Bebeğinize bu dönemde ek gıdalar vermeye başlamalısınız. ve 6

Beslenme otoritelerinin ortak görüşü anne sütü veya benzeri bir mamanın 4. aydan sonra bebeğinizin beslenmesinde tek başına yeterli olmayacağıdır. İlk 3-4 ay bebeğin emerek beslenme dönemidir. Bu süre içinde yutma refleksi zayıftır, kaşıkla beslenmekte zorlanır.
İlk 4-6 ay anne sütü veya mama ile beslenen bebekler bu zamandan sonra farklı besinlere de gereksinim duyarlar. Ek gıdalara başlama zamanı 4. aydan önce olmamalı ancak ek gıdaya geçiş zorlaşacağından 6. aydan sonraya da bırakılmamalıdır. Ek besinlerle birlikte anne sütü veya biberon maması mutlaka devam etmelidir.
Ek gıdalara geçiş dönemi yavaş ilerleyen bir süreçtir ve haftalar alır. 4. ayını tamamlayan bebekler daha çabuk acıkmaya başlar; anne sütü veya biberon maması aldıktan sonra halen aç olduklarını size hissettirirler.
Bu bebeğinizin ek besinlere hazır olduğunun göstergesidir. Bu aylardan sonra bebeğinizin sindirim sistemi ve böbrekleri çeşitli besinleri sindirecek ve atıkları vücuttan uzaklaştırabilecek olgunluğa ulaşmıştır.

İnsan beyni gelişiminin % 90′ını yaşamın ilk bir yılı içinde tamamlanır. Yeterli ve dengeli beslenemeyen bebekler hem fiziksel hem de zihinsel gelişim açısından geri kalabilirler.
Bazı durumlarda bebeğin açlık sorunu yoktur, kilosu da normal sınırlar içindedir, ancak zihinsel gelişiminde bir aksaklık görülebilir. Bu Gizli Açlık diye tanımlanan özel bir sorunu akla getirir.
Gizli Açlık sorunuyla karşılaşmamak için katı gıdalara geçildiğinde bebeğin yediklerinin sadece miktarına ve bebeği doyurup doyurmadığına değil, içeriğine de önem vermek gerekir.
Dengeli bir protein, karbonhidrat ve yağ karışımı ile vücut için gerekli olan yağ asitlerini içeren, başta demir olmak üzere mineral ve vitaminler açısından zengin bir beslenme programı bebeğin sağlıklı gelişim göstermesinde yaşamsal öneme sahiptir.
Bir önceki Sıcak ve nemli havalarda kalbinize dikkat edin başlıklı konumuzda kalp krizi, kalp krizi riski ve kalp rahatsızlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bebeklerde gizli açlık, gizli aclik nedir, bebegimde gizli aclik var, bebekler de aclik belirtisi, bebeklerde aclik

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.