BİZİ ÖNCE ANLIYOR SONRA KONUŞUYORLAR

BİZİ ÖNCE ANLIYOR SONRA KONUŞUYORLAR
Bu anlama daha rahat konuşmasına öncülük ediyor.

Bebeklerde dilin gerçekten anlaşılmasının 8′inci ay dolaylarına rastladığı ve dilin anlaşılmasının, kullanılmasına öncülük ettiği bildirildi.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen araştırmada, dilin “anlatma” ve “anlama dili” olarak iki bölüme ayrıldığı, bebeklerin dil gelişimi için doğuştan donanımlı olduğu ve duymaya karşı son derece hassas oldukları kaydedildi.
Araştırmada, bebeklerin 1 aylıkken, yaptığı rastgele hareketleri duyduğu bir ses ile durdurduğu ve ani ses ya da gürültüyle sıçradığı, 2′nci ayda konuşanı dinler göründüğü ve gülümseyebildiği, 4′üncü ayda kızgın ve hoşnut ses farkını anladığı, 6′ncı ayda “bay bay, mama, dede” gibi kelimeleri tanıyor göründüğü, 8′inci ayda adı söylendiğinde, 9′uncu ayda da “hayır” denince hareketini durdurduğu belirtildi.

Bebeklerde dilin gerçekten anlaşılması 8′inci ay dolaylarına rastlıyor.
Bebeğin ilk yaşında ise sözel isteklere jestlerle yanıt verdiği, 12-14′üncü aylarda her hafta bazı yeni kelimeleri anlar göründüğü ve konuşanın duygusal tonunu daha iyi anladığı, 16-18′inci aylarda 150 kadar kelimeyi anladığı bildirildi

KAYNAK: http://www.yenisafak.com.tr

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.