Boğaz ağrıları kendiliğinden geçebiliyor

Boğaz ağrıları kendiliğinden geçebiliyor
Dr.
Op. Adem Cenkçi, boğaz ağrısına yol açan enfeksiyonların genelde bulaşıcı özelliğe sahip virüs ve bakteriler tarafından oluşturulduğunu söyledi.
Boğaz ağrılarının büyük çoğunluğunun sebebinin virüs olduğunu ve genellikle bir hafta içinde kendi kendine geçtiğini kaydeden uzmanlar, bakteri enfeksiyonlarının sadece yaklaşık yüzde 10′unda tıbbi bakıma gerek duyulabildiğini açıkladı.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op
Dr. Adem Cenkçi, “Çoğu boğaz ağrısı mikrobu, doğrudan temas ile aktarılır. Hasta biri bir kapı koluna, telefona veya başka bir nesneye dokunur. Siz de aynı nesneyi tutarak, mikropları alırsınız, mikroplar en sonunda ellerinizden ağzınıza ve burnunuza aktarılır. Bakteri enfeksiyonları, zaman zaman antibiyotiklerle tedavi edilse de ilaçlar her zaman iyileşmeyi hızlandırmaz ya da enfeksiyonların nüksetmesini engellemez. Boğaz ağrısı genellikle başka belirtilerle birlikte görülmektedir.” diye konuştu.
Soğuk algınlığının, boğazda kaşıntı ve ağrının yanı sıra, hapşırma, gözlerde sulanma, öksürme, düşük ateş, burun tıkanıklığı, hafif vücut ağrıları veya şiddetli olmayan baş ağrılarına da neden olduğunu ifade eden Cenkçi, “Mononükleoz da, şiddetli boğaz ağrısına neden olan, çok daha uzun süren bir virüs hastalığıdır. Kızamık, su çiçeği ve grip hastalığı da dâhil olmak üzere, diğer virüs hastalıkları da genellikle boğaz ağrısı ile meydana gelir. Boğaz ağrısı ile bağlantılı bakteri enfeksiyonları arasında bademcik iltihabı, difteri ve yaygın görülmeyen bir bakteri enfeksiyonu olan epiglotit de bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Boğaz ağrısının diğer nedenleri arasında alerjiler, odalardaki havanın kuruluğu, kirlilik ve diğer tahriş ediciler, kas zorlanması, asit reflü, HIV enfeksiyonu ve tümörler bulunduğunu anlatan Dr. Cenkçi, boğaz ağrılarının çoğunun beş-yedi gün içinde kendi kendine geçtiğini söyledi.
Şiddetli olan veya bir haftadan daha uzun süren boğaz ağrısının yutkunmada veya nefes almada büyük zorluğa sebep olduğunu vurgulayan Dr. Adem Cenkçi, boyunda acıyan veya şişmiş lenf düğümleri, boğazın arka tarafında irin, isilik, iki haftadan daha uzun süren ses kısıklığı, tükürük veya balgamda kan varsa hemen doktora başvurulmasını istedi.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bogaz enfeksiyonu ilacsiz gecermi, hamilelikte siddetli bogaz agrisi, bademcik iltihaplanması ilaçsız geçermi, tükürük bogaz enfeksiyon u, bademcşk şişmesi ilaçsız geçer mş

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.