Hamile olduğumuzu nasıl anlarız?

Hamile olduğumuzu nasıl anlarız?
Sık rastlanan diğer bazı belirtiler aşağıdaki kutuda görülüyor.
Gebe kaldığınızı düşünüyorsanız, doktora mümkün olduğunca erken başvurarak uygun zamanda doğum öncesi bakımın başlamasını sağlayın.
Acaba gebe mi oldum? Gibi bir soru varsa aklınızda o sorularınızı cevaplamak için beklemenize yada doktora gitmenize gerek yok. Hamilelikte olması gereken değişikliklere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. 
ERKEN BELİRTİLER
Âdetleriniz düzenliyse, genellikle gebe kaldığınızı gösteren ilk işaret âdet görmemektir (ya da bazen çok hafif bir âdet görmektir). Hormon içeriği en fazla olduğu için testte sabahın ilk idrarı kullanılır.
GEBELİK TESTLERİ
Gebe kaldıktan iki hafta sonra bir gebelik hormonu kana geçer ve gebelik bu tarihten sonra herhangi bir zamanda yapılacak idrar testiyle doğrulanabilir
Bu testi aile planlaması merkezinde yaptırabilirsiniz. Ayrıca eczanelerin hemen hepsinde düşük bir ücretle test yaptırabilirsiniz. Eczaneden alacağınız bir test kitini kullanarak gebelik testini kendi başınıza da yapabilirsiniz. Paketteki talimatları dikkatle izleyin. Test sonucu pozitif çıkarsa, doktorunuzla görüşüp neler yapmanız gerektiğini tartışmalısınız.
GEBELİK BELİRTİLERİ
Mide bulantısı hatta kusma (günün herhangi bir saatinde). Normalde sevdiğiniz çay ya da kahve gibi bazı yiyecekleri canınız istemeyebilir.
Memede değişiklikler – memelerde büyüme, hassasiyet ya da karıncalanma
Yorgunluk hissi
Kabızlık
Normal vajinal akıntıda artış
Daha sık idrara çıkma
Ağızda garip bir metal tadı
Normalden daha fazla duygusallaşma
DOĞUM TARİHİNİ HESAPLAMAK
Ortalama bir gebelik, döllenmeden doğuma kadar 266 gün sürer. Döllenme de büyük bir olasılıkla âdet gününden 14 gün önce gerçekleşir. Âdetleriniz düzenli olarak 28 günde bir oluyorsa, yaklaşık doğum tarihini son âdetinizin ilk gününden itibaren 40 hafta (14 + 266 gün) sayarak hesaplayabilirsiniz, ancak bu yalnızca yol gösterici bir kılavuzdur. Normalde gebelik süresi 38 haftayla 42 hafta arasında değişebilir.

Doğumun beklendiği tarihi hesaplamak için, 6.-7. sayfalardaki çizelgede üstteki (siyah) rakamlarda son âdetinizin ilk gününü bulun. Bu tarihin hemen altındaki tarih doğumun beklendiği tarihtir.
Doğum tarihi hesaplamak için Gebelik Hesaplama Aracımızı kullanabilirsiniz.
İKİZLER
İkiz doğurma şansınız 80′de birdir -sizin ya da eşinizin ailesinde ikizler varsa, bu olasılık biraz daha yüksektir. İkiz beklediğiniz ilk ultrason görüntülemesinde belli olur.
Çift yumurta ikizleri (kardeş ikizler) tek yumurta ikizlerinden üç kat daha sık görülür. Bu ikizlerin oluşma nedeni, aynı anda iki yumurta salıverilmesi ve bu iki yumurtanın iki ayrı spermle döllenmesidir. Cinsiyetleri aynı olsa bile, aralarındaki benzerlik kardeşlerden farklı değildir.
Tek yumurta ikizleri döllenmiş bir yumurtanın derhal iki ayrı hücreye bölünmesi ve bunların her ikisinden de birer bebek gelişmesiyle oluşur. Bu bebekler birbirlerine benzer ve cinsiyetleri daima aynıdır. Ana rahminde tek bir plasentayı paylaşırlar (oysa çift yumurta ikizlerinin her birinin kendi plasentası vardır).
Evde yapılan gebelik test kiti.
ÖNEMLİ NOKTALARKTALAR
Gebelikte erken ortaya çıkan bazı belirtiler vardır.
Gebelik testleri çeşitli kaynaklardan elde edilebilir ve yapıldığı yere göre ücretli ya da ücretsiz olabilir.
Son âdetinizin ilk gününden başlayarak 40 hafta sayarsanız doğumun hangi gün olacağını hesaplayabilirsiniz.
İkiz doğurma olasılığınız 80′de birdir.
Bir önceki Kolay hamile kalmak için ne yapmak gerekir? başlıklı konumuzda bebek sahibi olmak, gebelik ve hamile kalmak hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hamile olduumu nasl anlarm, hamile oldugumuzu nasıl anlarız, dollenmenin gerceklestigi nasil anlasilir, dollenme oldugunu nasil anlarim, yumurtanın döllendiğini nasıl anlarız

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.