Hipnozla Davranışlarınızı Kontrol Altına alın!

Hipnozla Davranışlarınızı Kontrol Altına alın!
Zamanla dışavurum olarak göstermiş olduğumuz davranış, alışkanlık ve eğilimlerimizde kendini gösteren bu kayıtlar biz farkında olmasakta yaşam şeklimizi alışkanlıklarımızı belirliyor hale gelir.

Davranışlarımıza ve hareketlerimize yön veren bilinçaltı sistemimiz, kulağa karmaşık geldiği kadar artık pek çok şeyi çözüme kavuşturacak kadar da basit.
Düşünce ve davranışlarımızın kökenine ev sahipliği yapan, hal ve hareketlerimizin, eğilimlerimizin sebeplerini açıklayan bilinçaltını Hipnoz yöntemiyle kontrolümüze alıp davranışlarımıza yön vermemiz mümkün mü?
Anne karnından itibaren bilinçaltına kayıt almaya başlayan beynimiz etrafından gördüğü, duyduğu, farkında olduğu veya olmadığı her şeyi belleğine kaydeder. Örneğin sigara alışkanlığını bırakamayan kişinin sunulan tüm kolaylıklara rağmen bu alışkanlığını bırakamaması bir bilinçaltı problemi olabilirken, özgüven problemi yaşayan birinin de gerekçesi benzer olabiliyor. Bu noktada bilinçaltına ulaşabilmek adına Tıpta kullanılan hipnoz yöntemi pek çok hususta işe yarayabilir.
Hipnoz, bilince ve bilinçaltına kolayca hükmedebildiğimiz yapay uyku halidir
Hipnoz yapan uzman, önce kişinin dikkatini bir obje de toplar. Bu hareket eden ya da duran bir cisim, bir nokta ya da spiralli bir şekil olabilir. Bu şekilde talimatlarınıza uyarak bir maddeye yoğunlaşan kişiye, bir yandan suni uyku ortamı oluştururken öte yandan iletişiminizi sürdürürsünüz. Kişi sadece sizin sesinizi duyar, diğer sesleri duymaz ya da duysa bile itibar etmez. Hipnoz sayesinde kişinin bilinçaltının uzaktan kumandası artık sizin elinizdedir. Onu istediğiniz yere götürür, istediğiniz zamana gidebilirsiniz. Siz ne telkin verirseniz onu hayal etmesine sebep olursunuz. Örneğin hipnoz transına soktuğunuz kişiye şu an Newyork’tasınız dediğimizde kendisini orda zanneder. Şu an plajdasınız ve yüzüyorsunuz denilirse, kendisini öyle hisseder. Yani senaryosunu sizin çizdiğiniz suni rüya hali yaşatırsınız.
Kötü alışkanlıklara “hipnoz” tedavisi…
Hipnoz, günümüzde büyük cerrahi müdahaleler dışında sağlık alanında pek çok sorunun çözümünde kullanılmaktadır. Diş çekimi ve tedavileri, ağrısız doğum, küçük cerrahi müdehaleler hipnozla yapılabilir. Yaşadığımız çağda bırakılması en zor alışkanlık haline gelen sigara içinde çözüm sunan hipnoz, bırakmak isteyen kişinin samimiyetine bağlı olarak hızlı bir geri dönüş sağlamaktadır. Ama burada önemli olan kişinin sigarayı bırakmayı gerçekten istemesidir. Sigarayı bırakma konusunda samimi olmayanların hipnozla bırakabilme ihtimalleri düşüktür.  Yine kekemelik hipnoz seansları ile düzeltilebilir. Tırnak yeme, altını ıslatma ortadan kaldırılabilir. Geçtiğimiz yıllarda İngiltere’de doğum operasyonu ardından aldığı kiloları veremeyen hasta, Uzman tarafından hipnoz seansında midesinde kelepçe olduğuna ikna edilerek bu şekilde birden az yemeye ve kilo vermeye başladı. Bu yöntemle aldığı kilolardan 3 ayda 35 kilo vererek kurtulan kadın, bilinçaltını kontrol altına alarak yeme alışkanlığına yön vermiş oldu.
Hipnoz yapan kişi mutlaka eğitimli olmalı!
Hipnoz, psikoanalitik terapilerde de kullanılmaktadır. Ancak bu tedavilerle uğraşan hipnozör kesinlikle psikoanaliz eğitimi almış psikiyatrist olmalıdır. Aksi takdirde kaş yapayım derken göz çıkartılabilir ve bireye zarar verilebilir. Tecrübesiz bir hipnozör cinsel yetersizlik yaşayan erkek hastasının çocukluk yıllarına inipte araştırayım derken, onda eşcinsel eğilimler ortaya çıkarmıştı. Bu nedenle hipnozla psikoanalitik müdahale mutlaka uzak durulması gereken bir durumdur. Günümüzde her önüne gelen doktor olsun olmasın hipnoz yapabilmektedir. Halbuki eğer kişide bir psikoz eğilimi varsa hipnoz seansı esnasında şizofrenik bir tablonun gelişmesine neden olunabilir. Ya da eğer trans esnasında kişiyi çok gevşetilmişse, düz kasların çözülmesine bağlı olarak tansiyon düşüklüğü ve bayılma yaşanabilir. Bu nedenlerle hipnoz yapan kişinin tıp alanında eğitimli olması yapan ve yapılan bireyler açısından yararlıdır.
 
dr mehmet yavuz
REEM Nöropsikiyatri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.