Kıl Dönmesinde Ameliyatsız Yöntem

Kıl Dönmesinde Ameliyatsız Yöntem

Daha çok kuyruk sokumu bölgesinde kıl birikmesiyle oluşan ve ileriki aşamalarda hastaya büyük rahatsızlık veren kıl dönmesi kâbus olmaktan çıkıyor. Muzaffer Yurttaş, “Ameliyatlı tedavi sonrası bölgedeki sorun yeniden nüksedebilir. Uygulamanın, kıl dönmesi hastalığının tedavisinde yeni bir dönem başlattığını söyleyen Özel Can Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bir çeşit kimyasal maddenin bölgeye uygulanması olarak bilinen Kristalize Fenol tedavisi yüzde 95 başarı oranıyla ameliyatlı tedaviyi geçmişte bırakıyor
Öte yandan başarı şansı da yüzde 85 ile 95 arasındadır. Bu yöntemle doku transferine gerek kalmadan kıl dönmesi tedavisi mümkün olabiliyor” dedi.
15 DAKİKADA AYAĞA KALKIYOR
Özel Can Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, 15 dakika süren uygulamayla ilgili olarak bilgi verdi. Kristalize Fenol yönteminin ameliyathane ortamında gerçekleştiğini söyleyen Yurttaş, “Bu yöntemle kıl dönmesi şikâyeti olan bölge önce iğneyle uyuşturuluyor. Bölgedeki kıllar temizlendikten sonra Kristalize Fenol adı verilen kimyasal maddelerle sterilize ediliyor. Kıl dönmesi bölgesindeki kılların temizlenmesi 10 dakikalık bir zaman alırken, kimyasal sterilizasyon işlemi sadece 5 dakika sürüyor. Hasta aralıklarla işlemi birkaç defa tekrarladığında tedavi tamamlanmış oluyor” dedi.
KIL DÖNMESİ YANLIŞ BİLİNİYOR
Kıl dönmesiyle ilgili olarak bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, hastalığın halk arasında yanlış bilindiğini de söyleyerek, “Kıl dönmesi olarak bildiğimiz hastalık, kılların deri altında büyümesi değil, vücudumuzdaki kılların bir noktada birikmesi sonrasında, biriken kılların deri altında toplanmasından meydana gelmektedir” dedi. Yurttaş, “Vücuttan dökülen kıllar özellikle kuyruk sokumu bölgesinde toplanır ve buradan orta hatta batarak cilt altında birikmeye başlar. Cilt altına giren kıllarla beraber mikroplar da girer ve gerek kılın kendisi gerekse de mikroplar burada iltihap oluşmasına sebep olur” dedi.
ÇOK OTURANLAR DİKKAT
Kıl dönmesi rahatsızlığında ilk tehdit fazla oturanlara… Sırt bölgesinden mekanik aşınmayla kopan kılların kuyruk sokumunda birikmesi sonrasında oluşan hastalıkta derinin hava alması önemli. Havasız kalan deride hastalık oluşumunun diğer kişilere göre çok daha hızlı oluşacağını söyleyen Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, “Çok oturanlar ilk sırada. Fazla oturması gereken kişiler 15 dakikada bir ayağa kalkarak bölgeyi rahatlatmalıdır” dedi.
ORHAN TURAN / YENİ ŞAFAK

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.