Kısırlık araştırması nasıl yapılır?

Kısırlık araştırması nasıl yapılır?
Daha önce çocuk sahibi olunup olunmadığı da göz önünde bulundurularak hem kadınlara hem de erkeklere yönelik araştırmalar şekillendirilir. Kısırlık araştırması için öncelikli olarak erkeklere sperm analizi uygulanır ve sonrasında da kadınlarda oluşabilecek sorunların araştırılması için uygun işlemlere başlanır.
Kısırlık araştırmasında uygulanan testler
Kısırlık araştırması nasıl olur?
Kısırlık araştırmasında çiftlerin yaptırmak zorunda olduğu testlerin başında
spermiogram, adetin 3.günü (2-4 ) bazal hormon profili ve HSG (tüpler ve rahmin filmi)’dir.
Bir yılı aşkın bir süredir korunmadan kendiliğinden hamilelik oluşmadığı zamanlarda çiftlerin uzman bir hekime başvurmasından sonra kısırlık araştırması için birkaç test ve muayeneden geçmeleri uygun görülür. Kadının ve erkeğin yaşı, enfeksiyon ve hormonlara bağlı olarak kısırlık araştırılması yapılıyor.

Erkeklerde kısırlık araştırmasında spermlerin düşüklüğü, kalitesi, hareketliliği incelenirken, kadınlarda rahim içinde kist, polip ve miyom gibi problemlerin varlığına göz atılır
Çocuk sahibi olmamanın önündeki problem kadından veya erkekten ya da her ikisinde birden kaynaklanıyorsa tedavide buna göre uygulanır.

Bir önceki yazımız olan Gebelikten korunma yöntemleri zararları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: erkekte kisirlik testlerinelerdir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.