Miyasteni (myastenia) hastalığı tedavisi

Miyasteni (myastenia) hastalığı tedavisi

Kasları etkileyen ve başta göz kasları olmak üzere, yüz, boyun, boğaz ve solunum kaslarının zayıflamasına sebep olarak hastaların yaşam kalitesini düşüren, yemek yemede, konuşmada, yutkunmada veya solunumda zorlanmalara yol açan miyasteni hastalığı tedavisi şart olan bir rahatsızlıktır. Ancak husule gelen bir takım problemler neticesinde kaslar mesajı alamadığı ve kasılmadığı için zamanla zayıflamaya yüz tutar. Bu sebepten ötürü sorunlu olan kasların yer aldığı bölgede mütenevvi şikayetler yaşanır. Miyasteni hastalığının tedavisi için uzman bir hekime başvuranlar önce birkaç muayene ve teste tabi tutulacak ve sorunun kaynağı anlaşıldığı zaman hastalık için uygun bir tedavi yöntemi belirlenecektir.
Kaslarında hiçbir sağlık problemi olmayan kişilerde kaslar sinirden mesaj alarak kasılır
Bu şikayetlerin ortadan kaldırılması ve hastaların iyileşmesi için miyasteni tedavisinde hastalığın evresine göre yol izlenir. Hafif vakalarda uzun dönemli pyridostigmine gibi etkili ilaçlara başvurulurken, ağır vakalarda haraba sebep olan otoimmün ataklarını yöneten timus bezinin çıkarılması uygun görülür.
Miyasteni gravis tedavisi

Bir önceki yazımız olan Miyasteni (myasthenia) hastalığının belirtileri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: myestenia gravis kaç yaşlarında görülür, mestinon gebelik pdf, miyasteni hastalìnîn tedavisi var mıdır, miyasteni kas hastaligi, miyasteni nezamn gecer

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.