Omurga eğriliği tedavisinde bir ilk

Omurga eğriliği tedavisinde bir ilk

Bu ameliyatta, kendilerine Türkiye başta olmak üzere, ABD, İngiltere, Mısır, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Bosna Hersek’ten katılan omurga cerrahlarının eşlik edeceğini belirten Aydınlı, ”Bugün ameliyatı ben yapacağım.

Yeni geliştirilen bir ameliyat tekniği, diğer ülkelerle eş zamanlı olarak Türkiye’de ilk kez özel bir hastanede uygulandı
Skolyoz (omurga eğriliği) hastalığı tedavisinde, yeni geliştirilen yeni bir ameliyat tekniği, diğer ülkelerle eş zamanlı olarak Türkiye’de ”ilk kez” Bursa’da özel bir hastanede uygulandı. Ufuk Aydınlı, ameliyat öncesinde hastanede düzenlediği basın toplantısında, yeni tedavi yöntemiyle ilgili bilgi verdi.
Prof. Dr
California San Diego Üniversitesi Omurga Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behrooz Akbarnia başkanlığındaki grup, ameliyatı canlı olarak izleyip değerlendirmelerde bulunacaklar. Cuma günü 2 ayrı, omurga ve şekil bozukluğu rahatsızlığı olan hastaların ameliyatları gerçekleştirilecek. Böylelikle yeni sistem devreye girmiş olacak” diye konuştu.
Aydınlı, amaçlarının bu zamana kadar yapılan yöntemleri, bir safha daha ileri götürmek olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:
”Amacımız, hasta için daha güvenli ve etkili, minimal problem yaratan bir tedavi yöntemini oturtmaya çalışmaktır. Son iki yılda çok ciddi aşamalar kaydedildi. Artık güvenle bu yöntemleri uyguluyoruz. Keşke bir yöntem olsa da hiç ameliyat yapmadan bu skolyozlar düzeltilebilse. Ama şu anda tedavi açısından elimizdeki tek yöntem, cerrahi yöntemdir.”
Omurga cerrahisinde ciddi deneyimleri olan ve 30 yıldan fazla süredir bu işle uğraşan Prof. Dr. Behrooz Akbarnia da bugüne kadar uygulanan tedavi metodunda omurga eğriliği olan bölgede, tamamen bir düzeltme ve o bölgenin sabitlenmesi, dondurulması işlemi yapıldığını belirtti.
Akbarnia, yeni tedavi yönteminin getirdiği değişikliklere dikkati çekerek, şunları kaydetti:
”Omurganın hareket kabiliyetinin azaltılacağı bölgeler en aza indirilmeye çalışılıyor. Gelecekte, kalan bölgeler daha hareketli, daha doğal seyrine imkan tanıyan bir tarzda olsun istedik. Bu tedavinin en önemli beklentisi budur. Geleneksel tedavi yöntemimizdeki en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi, özellikle ergenlik çağı öncesinde ameliyat olsalar bile, çocukların büyüme potansiyeli var ve büyüme devam ettiğinde eğriliğin artma problemi var. Bu yöntemle, ergenlik öncesi grupta hem eğriliğin düzelmesi hem de büyümenin normal devam etmesi amaçlanmaktadır. Ulaşmak istediğimiz en iyi sonuç bu olacaktır. Bu tedavi yönteminin uzun vadede tüm dünya çocuklarına yol gösterici nitelikte daha iyi bir yöntem olacağını düşünüyorum.”
Prof. Dr. Aydınlı ve ekibi, daha sonra ameliyathaneye giderek omurga eğriliği ve şekil bozukluğu bulunan bir kadını, geliştirilen yeni yöntemle ameliyat etti, diğer profesörler ise ameliyatı konferans odasından takip etti.
AA

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.