Şant ameliyatından sonra

Şant ameliyatından sonra
Çünkü hidrosefali olan çocukların ciltleri son derece gergin ve hassas olmasından kaynaklı olarak duruş pozisyonlarına itina gösterilmelidir. Çocukların solunumu sürekli kontrol edilmeli, beslenme ihtiyaçları yaşına ve sağlık sorununa uygun olarak giderilmeli, az ve sık beslenmesi sağlanmalıdır.
Şant takıldıktan sonra hastaların bir süre gözetim altında tutulması gerektiğini söyleyen uzman hekimleri, şantın çalışıp çalışmadığını anlamak için gözlem yapmanın son derece mühim olduğunu da vurguladılar. Alacakları en ufak darbe ciddi hasarlara yol açabilirler, hatta darbenin ve düşmenin şiddetine göre beyin-omurilik sıvısında ani düşüşler yaşanır.

Şant ameliyatından çocuklar düşme ve çarpmadan korunmalıdır. Şant ameliyatından sonra bebeğini ve çocuğunu bazı hususlar doğrultusunda kontrol altına alması gereken anne ve babalara ve şant ameliyatı geçirmiş yetişkinlere uzmanların diğer tavsiyeleri şöyledir:
Şant ameliyatından sonra
Şant ameliyatından sonra anne ve babaların çocuklarının bakımlarına daha bir özen göstermesi gerekir
Çocuğunuzu beslenirken kucağınıza almalısınız, çünkü başları ağır olacağı için zorluk yaşayabilirler. Kabızlık derhal tedavi edilmeli ve kabızlığa karşı önlemler alınmalıdır. Çünkü kabızlıkta ortaya çıkan ıkınma kafa içindeki basıncı arttırır. Yeni doğan bebekler anne sütü; çocuklar ise bol sulu ve posalı gıdalarla beslenmelidir.
Bir önceki Şant ne zaman çıkarılır? başlıklı konumuzda şant takıldıktan sonra hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: şant ameliyatından sonra, şant ameliyat kabızlık, Yeni şant ameliyatı olan çocuk, kabizlik kafa ici basinci arttirir mi, kabizliktaki ikinma beyine zararlimi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.