Şant ameliyatının riskleri nelerdir?

Şant ameliyatının riskleri nelerdir?
Bunlar çok hızlı, bazende saatler içinde gelişebilen problemlerdir. Şant ameliyatından sonra ortaya çıkma riski bulunan bir takım komplikasyonlar mevcuttur.
Hidrosefali hastaların önemli bir kısmı şant ameliyatından sonra hayatlarına normal bir şekilde devam edebilirler, lakin bazılarında da bir takım şant ameliyatının riskleri olarak tanımladığımız komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Peki şant ameliyatının riskleri nelerdir, hastalarda ne gibi komplikasyonlar gelişebilir?
Şant ameliyatı riskleri
Hastaların büyük bir çoğunluğunda şant ihtiyacı, ömür boyu devam edebilir ve eğer şant cidd bir risk oluşturmuyorsa şantın kalması tavsiye edilir. Şantın çalışmaması durumunda ise yeni bir cerrahi işleme gerek duyularak şant değiştirilebilir ve hasta uzun bir süre gözlem altında kalabilir
Herhangi bir şüphe durumunda derhal uzman bir doktora ulaşılmalı ve gereği yapılmalıdır.
Şant ameliyatının riskleri kısa süre içinde kendini gösteren problemlerdir. Tüm bunlar önemsenmelidir. Çünkü bu risklerin yanı sıra ölüm riski de gelişebilir. İşte şant ameliyatından sonra ortaya çıkma riski bulunan sorunlar:

Ameliyat yerinde ve şant hattı üzerinde kızarıklık ve hassasiyet,
hastada huzursuzluk,
bulantı, kusma,
baş ağrısı,
çift görme,
ateş,
karın ağrısı ve
havale geçirme.

Bir önceki yazımız olan Şant ameliyatı nasıl yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: şant ameliyatı riskleri, şant nedir, sant ameliiyatı, şant ameliyati nasil yapilir, şant nedir ?nasil yapilir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.