Uyku apnesinin zararları nelerdir?

Uyku apnesinin zararları nelerdir?

Uykuda solunumun durması olarak tanımlanan uyku apnesi yalnızca izi uykumuzdan uyandırıp uykusuz kalmamıza ve ertesi sabah da uykusuzluktan dolayı bir takım şikayetler yaşamamıza neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda bazı hastalıkların ortaya çıkma riskini de arttırıyor. İşte uyku apnesinin sağlığa zararları, uyku apnesinin vücuda etkileri. Uyku kalitesini düşürmenin yanı sıra hastalıklara da zemin hazırlayan uyku apnesinin zararları hakkında sizleri bilgilendirmek istedik ki, bu sorunu yaşıyorsanız önemsemeli ve en kısa sürede tedavi olmalısınız.
Uyku apnesinin yol açtığı hastalıklar
Şakaya alınmaması gereken bir sorun olan uyku apnesinin zararları oldukça fazla olduğu için bu nedenle bu rahatsızlıktan bir an evvel kurtulmanın yararı vardır. Aksi durumda bir takım hastalıklar yakanıza yapışır ve uyku apnesinin yanı sıra bu hastalıklarda da baş etmek zorunda kalırsınız
Peki uyku apnesi hangi hastalıkları tetikliyor? İşte uyku apnesinin neden olduğu hastalıklar ve tedavi edilmediğinde uyku apnesinin sağlığa etkileri.
Uyku apnesi hastalarında en sık rastlanan sorunlar yüksek tansiyon ve şeker hastalığıdır. Hipertansiyon ve diyabt uyku apnesinin başlıca neden olduğu sağlık problemlerindendir. Şeker hastalığı ve hipertansiyonun yanı sıra uyku apnesi kalp hastalıklarını da tetikler. Uyku apnesi esnasında kandaki oksijen düştüğü için kalp krizi riski artmaktadır. Kilo artışı da uyku apnesinin zararları arasındadır. Nefes alışverişini zorlaştıran uyku apnesi boyun, soluk borusu ve gırtlak bölgesinde yağ birikimine neden olur.

Ayrıca uyku apnesi gherlin isimli hormonun salgılanmasına sebep olur ve bu hormonda tatlı isteğinin arttırarak kilo alımlarına yol açar. Uyku apnesinin sağlığa zararları arasında reflü ve astım gibi hastalıkların ortaya çıkması da yer alıyor.

Bir önceki yazımız olan Gece öksürüğünün nedenleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: uyku aplesin zararları nelerdir, Uyku apnesi vucuda zararı nedir, uyku apnesi zararları

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.