Cilt’deki delik gözenekler nasıl kapatılır

Cilt’deki delik gözenekler nasıl kapatılır
Sizlere bu makalemizde cilt sorunları ile ilgili önemli husular sunuyoruz…

 
Özel ürünler kullanarak bu sorunu çözmek mümkün mü?
Gözenekleri küçültmek için lokal olarak A vitamini içeren ürünler, glikolik asit ve salisilik asit içeren soyucular, dermatologların muayenelerinde kullanılan özel kimyasal etkili soyucu, doldurucu peeling ajanları kullanılabilir. Yaş ilerledikçe  deri elastiyeti azaldıkça gözenekler daha da genişler ve  ayrıca terleme nedeni ilede yağ salgısı arttıkça ciltteki gözenekler genişleyebilir.
Özellikle yağlı cilt yapısına  sahip olan kişilerin ortak sorunu haline gelmiştir cilt gözenekler.  Ciltte biriken yağ, ter ve doku artıkları belli bir süreden  sonra gözeneklerin genişlemesine  sebep olabiliyor. Bu ürünlerin etki mekanizması; ciltte keratin hücrelerinin oluşumunu azaltmak, gözenek derinliğim azaltıp, kolajen yapımını uyararak gözeneklerin daralmasını ve çaplarının küçülmesi üzerine çalışır. Cilt tipi de bu konudaki önemli etkenlerden biridir
Bunun yanında kremlerin etkisiz kaldığı vakalar için lazer terapi yöntemleri işe yarayabilir.

Gözenekleri temizleyen bantlar bu sorunu çözme konusunda işe yarıyor mu?
Gözenek temizleyici bantlar küçük çaplı sorunları çözmek için kullanılabilir ancak tıkanmış gözenekleri kesin olarak temizledikleri söylenemez.
Gözeneklerin tıkanmasını engellemek için ne gibi önlemler alınabilir? Nelere dikkat etmek gerekir?
Öncelikle sorun yaşanan bölgenin düzenli olarak temizlenmesi, yağ salgısının doğru kozmetik ya da dermatolojik ürünlerin kullanılarak dengelenmesi ve ölü keratin hücrelerinin bölgeden uzaklaştırılması gerekir. Bunun için de deriyi soyan çeşitli peeling ürünlerinin kullanılmasını öneriyoruz. Elbette bu konuda öncelikli olarak bir dermatologla görüşülmesi çok çok önemli. Açık gözeneklere cerrahi olarak müdahale edilemiyor. Kimyasal peeling işlemi ya da mikrodermabrazyon, gözeneklerin sıkılaşması konusunda en iyi sonucu veren işlemler arasında bulunuyor. Bu tedaviler ayrıca cildin yüzeyindeki düzgünlüğü bozan engebe ve izleri yumuşatarak, daha düzgün bir görünüm kazandırıyorlar.
Bir önceki Kepek nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda kepek nasıl geçer, kepek nasıl giderilir ve kepek tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ciltteki delikler, yüzümde delikler var nasıl geçer, gözeneklerimi nasıl kapatırım, yuzdeki delikler nasil gecer, yüzde oluşan delikler nasıl geçer

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.