Şifalı bitkilerle bademcik iltihabı tedavisi

Şifalı bitkilerle bademcik iltihabı tedavisi

Soğuk havalarda sıkça karşılaşılan bademcik iltihaplanmalarına (bademcik şişmesi) iyi gelen şifalı bitkilerle yapılacak olan uygun tedaviler; hem bedeni güçlendirecek, hem de bademcikleri görevlerini yapmakta destekleyecektir. İşte bademcik iltihabı tedavisi için yapılabilecek şifalı bitki tedavileri…
Bademcik olarak adlandırdığımız beze dokusu, bir tür lenf dokusudur ve öteki lenf bezleri gibi, bedeni enfeksiyonlardan korumakla yükümlüdür. Bir bademcik iltihaplanması (Tonsillitis), onların bu görevi yaptıklarının açık bir göstergesidir.
Tedavide, bakterilerle savaşabilecek adaçayı, kekik otu, mayıs papatyası gibi bitkilerin çaylarıyla ve limonlu suyla gün boyunca gargaralar yapılmalı ve lenf sistemini temizleyici yoğurtotu, aynısafa gibi bitkiler, içten çay biçiminde kullanılmalıdır. Çok gerekli olmadıkça bademcikler kesinlikle aldırılmamalıdır

Ayrıca enfeksiyonlara karşı bedenin savunma gücünü arttıran, echinacea preparatlarının kullanımı da büyük yarar sağlayacaktır. Bu preparatlar eczaneden temin edilebilir.
– Boyuna uygulanan soğuk kompresler iltihabı geriletir. 20x60cm boyutundaki bir tülbendi uzunlamasına katlayın ve soğuk suyla iyice ıslattıktan sonra sıkın ve boynunuza dolayın. 15-20 dakika sonra kompresi tazeleyin. Bu tedavi günde 2-3 kere yinelenebilir.

– İltihaba karşı boğazı soğuk tutmak gerekir. Kaymaklı dondurma bu görev için çok uygundur.
– Bademcik iltihabının tedavisi için sigaradan muhakkak uzak durulmalıdır.
– Elden geldiğince burundan soluk alıp verilmelidir. Havadaki pek çok yabancı madde, daha uzun olan burun yolunda süzülecek ve bademciklere ulaşamayacaktır.
– Bağışıklık sisteminizi güçlendirin, açık havada yürüyüşler veya spor yapın.
Bir önceki Bilgisayara bakma sendromu yayılıyor başlıklı konumuzda alın masajı, aydınlatma ve baş ağrıları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bademcik iltihabina ne sifa verir, bademcik sisligi icin dua, tonsilit kac gunde gecer, çocuklarda tonsilite ne iyi gelir, marankilenf bezeleri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.