Astım hastaları oruç tutabilir mi?

Astım hastaları oruç tutabilir mi?
Oruç tutan astım hastalarının beslenme düzeninin değişmesi nedeni ile sağlık sorunları yaşabilir. Uzun süre aç ve susuz kalınmsı astım hastalarını olumsuz yönde etkiliyor.
Astım hastalarını olumsuz yönde etkileyecek uzun süreli açlık ve susuzluk nedi ile kan şekeri düşer ve her zamankinden fazla yenilen yemek reflü riskini arttıyor. Astım hastalarını tehdit eden bir diğer konu da yedikleri yemeklerden kaynaklanıyor.
Astım hastaları oruç tutarken dikkat bir kaç hususa dikkat etmeleri gerekiyor
Yemek sonra hemen yatılması, reflü riskini arttırırken astım hastalarını olumsuz yönde etkiliyor. Uzun süre susuz kalan astım hastalarının akciğerlerinde oluşan koyu balgam ve bu koyu balgamı atamama gibi şikayetleri ramazan dönemide daha fazla olduğu görülüyor. İlaç tedavisi gören astım hastalarının ilaçlarını aksatmamaları gerekiyor. İlaç kullanan ve oruç tutmak isteyen astım hastalarının atak yaşamamaları için dikkat etmeleri gereken bir kaç unsuru şöyle sıralayabiliriz;

– İftar yemekleri öğünlere bölünerek yenmeli,
– Yatmadan en az iki saat önce yeme işlemi tamamlanmalıdır,
– Sahur yemeklerini yedikten iki saat sonra uyunmalı,
– İftardan sahura kadar olan sürede bol su içilmelidir,
– İlaç saaatlerini doktor kontrolü altında değiştirilmelidir.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: nezle olan kısıler nasıl beslenmelı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.