Bebekler alerjiden nasıl korunur?

Bebekler alerjiden nasıl korunur?
Bunun sebebini ise uzmanlarımız şöyle açıklamaktalar.
Bebeklerde alerji genetik ve çevresel etkenlerin sebebi sonucu husule gelen ve ebeveynleri en çok endişelendiren durumlardan biridir. Bu sebeple çocukların da alerji olma ihtimali artar.
Vücudumuza giren yabancı bir madde bağışıklık sistemimiz tarafından atılmaya çalışılır. Hele ki ya annesinde ya babasında ya da her ikisinde birden alerji sorunu olan çocuğunda alerji olma riski yüksektir.

Gebelik döneminde bir kadının alerji olma ihtimali gebelik öncesi yaşantısına göre daha yüksektir
Bebeklerde vücut için yabancı bir madde olarak görülür ve bebeğin vücuttan atılmaması için bağışıklık sistemi yabancı maddeye karşı tolerans geliştirmeyi sağlayan farklı bir yapıya bürünür. Anne vücudu bebek dışındaki her türlü yabancı maddeye karşı tam olarak korunmadığı için alerjik reaksiyonlar karşısında zayıf kalır. Bu durumdan dolayı yeni doğan bebeklerde alerji görülme ihtimali yüksek olur ve bağışıklık sistemleri de alerjiye yatkın bir yapıda olur.
Genetik etkenlerin yanı sıra bebeklerden doğduktan sonra çevresel etkenlerden dolayı da alerji olabilirler. Bilhassa anne sütü ile değil de gıdalarla beslenene bebekler alerjiye sık sık yakalanır. Uzmanlar ilk 6 ay bebeklerin anne sütü ile beslenmesini önermekteler. Ek gıdalara geçildiği zaman ise bebeklerde alerji oluşmaması ve ne tür gıdalara alerjisi olduğunu öğrenmek için her yeni gıda en az 1 hafta arayla ve yavaş yavaş artan miktarlarla bebeğe yedirilmelidir.
Genetik faktörlerden dolayı alerjisi olan bebeklere ek gıdaya başlama yaşı 6 ayı geçmemeli. Eğer geçerse ilk ek gıda ile tanışma alerji gelişimine ne yazık ki katkı sağlar.

Bebekleri alerjiden koruma yöntemleri

 
 
Anne adayları bebekleri alerjiden korumak için kesinlikle gebelik dönemlerinde sigara kullanmamalı,bebek doğduktan sonra evde sigara içmemeli, içene de izin vermemeli, doğumu mümkün oldukça normal yollardan yapmalı, en az 6 ay kendi sütü ile beslemeli, ek gıdalara 4-6 ay arası başlamalı, evde halı değil de kilim kullanmalı, bebek yatığı ve yorganı sentetik malzemeden olmalı ve bebeğin yatak çarşaflarını haftada bir kez 60 derece sıcaklıkta yıkamalıdır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: yüksek alerji bebeği zayıflatırmì

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.