Biberiye’nin mucuzevi faydaları nelerdir

Biberiye’nin mucuzevi faydaları nelerdir
Bir çok hastalığa ve rahatsızlığa iyi gelen biberiye aynı zamanda bir çok ilaç firmasınında kullanmış olduğu bir bitki, kadınlarda muayyen günlerini düzene sokar yani iyi bir adet söktürücü olarak ve aynı zamanda romatizma ve  kas ağrılarınada çok iyi geldiği kesindir. Biberiye özellikle denize kıyısı olan bölgelerde yetişir. Ve daha bilmediğimiz bir çok özelliği olan biberiyenin mucuzevi faydaları nelerdir,  bu yazımızda da biberiyenin faydalarının sizlerin görüşüne sunuyoruz…
 

 
Latincede deniz nemi anlamına gelen “Rosmarinus Officinalis” olarak adlandırılan biberiye hem çok kolay yetişen hem de pek çok rahatsızlığa şifa olan bir bitkidir.
Biberiye eski zamanlarda gençliği geri getiren mucuzevi  bitki olarak adlandırılırdı. Anayurdu AKDENİZ olup ülkemizde batı ve güney anadolu şeridinde yetişen çalı görünüşlü bir bitkidir
Adının deniz nemi anlamını da bundan dolayı alır.

Tüm Avrupa, Akdeniz ve Ege Denizi kıyılarında bol miktarda yetiştirilen biberiyenin ülkemizdeki ana vatanı Tarsus, İskenderiye ve Adana civarı olarak bilinir. Biberiye taze toplanıp kaynatılarak içilebileceği gibi yemeklere de ayrı bir lezzet katar. Hemen her türlü et yemeğine oldukça yakışan biberiye ayrıca patates, omlet, çorba, kabak ve domatesli yemekler de tadını daha iyi sergiler. Biberiye ile farklı soslar hazırlamak ve salataları tatlandırmada kullanmak mümkündür. Biberiye iyi bir eşlikçi olduğu kadar başlı başına da kaynatılarak tüketilebilen bir baharattır. Son zamanlarda çokça duymaya başladığımız biberiye çayını hazırlayarak pek çok rahatsızlıkla da mücadele edebilirsiniz. Biberiye çayını günün hemen her saatinde tüketebilirsiniz. Ama özellikle yemeklerden sonra bir fincan biberiye çayı içerseniz sürmenajdan hazımsızlığa; romatizma-mafsal ağrılarından migrene; baş dönmesi, çarpıntı, halsizlik gibi belirtilerle mücadeleden zihin yorgunluğu, nefes darlığı rahatsızlıklarına kadar pek çok derde deva bulabilirsiniz. Biberiye çayını hazırlamak da çok kolay; yarım litre suya ortalama 7-10 gram biberiyeyi ilave ederek tıpkı çay gibi demleyin. Acısını su ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Taze dalından kopardığınız birkaç sap biberiyeyi kaynar suya daldırarak 3-5 dakika dinlendirip tükete de bilirsiniz. Biberiye yorgunluk, depresyon ve güçsüzlük gibi problemlerle mücadelede etkilidir. Bu nedenle özellikle sonbahar kış aylarında sık sık biberiye tüketmelisiniz.
Biberiyenin faydaları sadece yukarıda saydıklarımızla sınırlı değil elbette. Biberiyenin mide rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı bir etkisi var. Ayrıca yaraların iyileşmesinde beyni güçlendirmede de biberiyenin önemli yeri olduğu biliniyor. Safra problemine sahip kişilerin de biberiyeyi mutfaklarından eksik etmemeleri tavsiye ediliyor. Çünkü biberiyenin safra akıtıcı özelliği de bulunuyor. Kalp rahatsızlıklarından muzdarip kişilerin de biberiye tüketmeleri önemli zira biberiyenin kalbi kuvvetlendirici özellikleri de mevcut.  Biberiye ayrıca kan dolaşımı ve karaciğer üzerinde de olumlu etkiye sahip.
Biberiye eski çağlarda tütsü olarak kullanılıyormuş. Tütsünün mayhoş kokusunun kötü ruhları uzak tuttuğuna inananlar biberiyeyi evlerinden eksik etmiyorlarmış. Hatta bir efsaneye göre Hz. İsa bebekken bir biberiye çalılığının altında korunmuştur. Biberiye Romalılar döneminde de defin törenlerinde kullanılırmış. Tabutların biberiye dalları ile süslenmesi esasmış. Biberiye ile ilgili batıl inanışlar bunlarla sınırlı değil, eğer bir biberiye filizi, düğme iliğine konulursa iyi şans getirdiğine inanılmaktadır.
Biberiyenin anti septik özelliği ev hijyeninde de kullanılabilmekte. Biberiyenin kaynatılarak hazırlanması ile elde edilen su banyo ve mutfaklardaki mikropları öldürme etkisine sahip.
Bir önceki Bilgisayar ekranına yukarıdan bakın başlıklı konumuzda alın masajı, aydınlatma ve baş ağrıları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: biberiye, rosmarin, biberiye çayı, tarsus kaynarı faydasi, yumurtlamada biberiye çayı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.