ByPass ameliyatı hayata döndürüyor

ByPass ameliyatı hayata döndürüyor

Koroner ByPass ameliyatı için Kırgızistan’da bulunduğunu söyleyen doktor Pekediz, Kırgız meslektaşlarıyla birlikte başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirtti. Türk kalp cerrahı Pekediz, ameliyatla ilgili Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gelen Adana Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi’nden Türk doktor Alaaddin Pekediz, Kırgız meslektaşları ile birlikte Bypass ameliyatı yaptı. ByPass ameliyatının yapılışı hakkında da bilgi veren Pekediz, “Bugün Bişkek’te Koroner By Pass ameliyatı gerçekleştirdik.

Bişkek’teki Kalp ve Organ Nakli Merkezi’nde bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen ameliyata Türk doktorun yanı sıra Kırgız kalp cerrahları da katıldı

Bu ameliyat normalde klasik olarak yapılır. ByPass tekniğinde hastanın kalbi soğutularak durdurulur ve duran kalp üzerinde operasyon yapılır. Ancak biz burada hastayı pompaya sokmadan ve kalbi durdurmadan kalp ameliyatı yaptık.
Pompasız yöntem olarak da bilinen bu ameliyatlarda cerrah ameliyatı çalışan kalpte yapar. Dolayısıyla klasik yöntemde kullanılan kalp-akciğer makinesinin birçok olumsuzları ortadan kalkar. Hazırlığımızı buna göre yaptık ve Türkiye’den gerekli ekipmanı getirdik.” dedi.

Bypass, hastayı normal hayata döndürür
ByPass ameliyatından sonra hastanın günlük normal hayata geri döndüğünü aktaran Pekediz, “ByPass olan bir hasta daha önceki ağrılarından kurtularak normal hayata döner.” dedi. Bu tür ameliyatların hastanın sosyal hayatını düzenlediğini savunan Pekediz, ameliyattan sonra hastanın sık sık acil servislere gitmesine de gerek kalmayacağını kaydetti.
Bişkek’e ilk defa geldiğini söyleyen Pekidiz, Kırgızistan ile sağlık alanında işbirliklerinin ilerleyen yıllarda daha da artacağını bildirdi. Pekediz, Kırgızistan’daki Kalp ve Organ Nakli Merkezi’nin genel anlamda gerekli teknik ve sosyal donanıma sahip olduğunu söyleyerek, hastanenin eksik olan yönlerinin tamamlanmasında ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi.
Kırgızistan ile Türkiye arasında son birkaç yıldan bu yana sağlık alanında önemli gelişmeler kaydedildi. İki ülke arasında sağlık alanında karşılıklı tecrübe paylaşımının yanı sıra Türkiye parasal ve teknik anlamda da destek veriyor. Bu arada yaklaşık iki yıl önce Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı tarafından Bişkek’te Kemik İliği Nakli Merkezi hizmete açılmıştı. 1 milyon dolara mal olan bu merkezde, Kırgızistan’da bir hastaya Türk doktorlar tarafından ilk kez kemik iliği nakli yapılmıştı.
Bir önceki Kalp hastalıkları kadınlarda daha ölümcül başlıklı konumuzda kadınlarda kalp hastalıkları, kalp hastalıkları ve kalp krizi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: pekediz ne demek, baypas hastasi ne zaman notmal hayata doner, baypss olan hasta ne zaman mormal hayata domer

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.