Çapkınlık Bir Hastalık mıdır?

Çapkınlık Bir Hastalık mıdır?
Mehmet Yavuz, çapkınlık ve beyin fonksiyonları arasındaki bu ilişkiyi bakın nasıl anlatıyor…
İlişkide beyin fonksiyonları büyük rol oynuyor…
Yaşanan çevre, kültürel, psikolojik fonksiyonlar hatta genler çapkınlık için sebep gösterilebiliyor.
İnsanlık tarihi kadar eski bir kavram olan çapkınlığın sosyal yaşam, çevresel, kültürel ve psikolojik faktörlerden kaynaklanan, çok yönlü bir durum olduğu uzun yıllardır biliniyor. Peki ya çapkınlığın beyin fonksiyonları ile ilişkisini biliyor muydunuz? Beynin merkezinde bulunan D1 (dopamin 1) ve D2 (dopamin 2) reseptörlerinin çalışma şekillerinin kadın-erkek ilişkisinde büyük rol oynadığını belirten Reem Nöroloji Merkezi Yetkilisi Dr. İşte bu uzmanlardan olan Nöroloji uzmanı Dr. Oysaki bilimsel çalışmalar çok daha farklı bir sonucu ortaya koyuyor ve çapkınlığın bir beyin hastalığı olabileceğini söylüyor
Mehmet Yavuz, çapkınlığın bir beyin hastalığı olabileceğini, beyin merkezindeki reseptörlerin ilişkideki etkisini önemle vurguluyor…
Sadakat duygusu için D1 reseptörlerinin iyi çalışması şart…
Beynin accumbens merkezinde bulunan D1 ve D2 reseptörlerinin çalışma şekillerinin kadın-erkek ilişkilerinde büyük rol oynadığını belirten Dr. Yavuz, D1 reseptörünün devre dışı kalması ya da iyi çalışmaması durumunda sadakat duygusunda aksama olacağını belirtiyor. Bu reseptörün erkekte de kadında da sağlıklı çalışmamasının her iki cinsin de çapkınlık eğiliminin olacağını sözlerine ekliyor.
Reseptörler ile sadakat arasındaki bağlantıyı vurgulayan Dr. Yavuz bu durumda ‘Çapkınlık bir beyin hastalığı mıdır? sorusu üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor ve ekliyor . D1 eksikliğinde sadakat duygusu zayıflamaktadır. Hovarda, bir kadından diğerine koşan ve sürekli kadın değiştiren çapkın erkeklerde  D1’in aşırı etkisizliğini ifade edebiliriz.’ Bu durumun erkekler kadar kadınlar için de geçerli olduğunu belirten dr yavuz, D1 reseptörünün düzenli aile yaşamı ve seviyeli beraberlikler için, iyi çalışmasının şart olduğunu sözlerine ekliyor.
Birçok rahatsızlığın tedavisinde başvurulan yöntem TMS, D1 ve D2 reseptörleri uyarabiliyor…
İtalyan ve Alman bilim adamlarının yaptıkları bir araştırmaya göre (bu araştırma İstanbulda ki son Avrupa Nörofizyoloji kongresinde bildirilmiştir.) beyindeki Nucleus Accumbens bölgesinin TMS ile uyarılması cinsel gücü artırarak manyetik viagra etkisi yapıyor.  Dr. Mehmet Yavuz’a göre beynin accumbens merkezinin TMS ile uyarılması sadece cinsel gücün artması ile kalmıyor, bu bölgedeki, D1 ve D2 reseptörlerinin uyarılması aynı zamanda sevgi ve aşk duygularının da tavan yapmasını sağlıyor. Ayrıca accumbens bölgesinin TMS ile resetlenmesi, D1 ve D2 reseptörlerinin çalışmasını da düzene sokabileceğinden,  erkeklerde ki çapkınlığı önleyen bir tablo olarak ta karşımıza çıkabililir.
REEM Nöropsikiyatri
Tel : 0212 281 91 91
0212 417 88 88
Adres : Levent Cad. Altzeren Sok. No:19 1.Levent / Beşiktaş
E-Mail : info@emg-eeg.com
Web : http://www.emg-eeg.com

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.