Dış kulak iltihabı nasıl tedavi edilir?

Dış kulak iltihabı nasıl tedavi edilir?

Dış kulak kanalının kaşınması, kafanın hareketi esnasında kulakta aşırı bir ağrı hissedilmesi, kulaktan sarı ve yeşil renk karışımını andıran yeşilimtırak kötü kokulu bir akıntı gelmesi gibi belirtileri bulunan dış kulak iltihaplanmasının tedavisinden sizlere bahsedeceğiz.

Dış kulak iltihabı tedavisi için hekime başvurmadan önce sıcak su ile ılıtılmış yastığın üzerine sorunlu olarak kulağınızı kapatacak şekilde yatın. Dış kulak iltihabı tedavisi özellikle şeker hastalarında çok önemlidir. Ilık yastık üzerine yatmanın yanı sıra kulak iltihabı şikayetleriniz için aspirin veya başka tür ağrı kesici ilaçlar kullanabilirsiniz. Şeker hastası olan hastalar dış kulak iltihabına yakalandıklarında bu sorunu önemsemez tedaviyi aksatırlarsa iltihap çevre kemiklere ve kıkırdaklara yayılarak sorun yaratabilir
Bu tür yöntemlere rağmen sorununuzda bir değişiklik gözlenmezse hekime gidilmelidir. Hekim kulak kanalını bir emme aletiyle veya pamuklu çubukla temizler. Saç spreyleri ve saç boyalarının yarattığı tahriş sonucunda husule gelen dış kulak iltihabında bu yöntem tahrişin giderilmesini sağlar.

Kaşıntının durması ve iltihabın azalması için kulak damlası ve antibiyotik uygulanabilir. Dış kulak iltihabı tedavisi için hekim tarafından ağızdan alınması gereken bir takım ilaçların kullanılması da önerilir. Mantardan kaynaklanan dış kulak iltihabı tedavisi için kulaktan sülfanilamid tozu serpilir.
Bir önceki Dış kulak iltihaplanmasının belirtileri başlıklı konumuzda dış kulak iltihabı, dış kulak iltihabı belirtileri ve dış kulak iltihabının belirtisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: dis kulak iltahabinda antibiyotik, diyabet hastasında dış kulak iltihabı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.