Ergenlik döneminde depresyon

Ergenlik döneminde depresyon

 
Ergenlik döneminde olan her çocuğa aile anlayışlı bir şekilde yaklaşmalıdır. Çocuk artık değişen bedenine alışmaya çalışmakta ve ailede çocuğunun değişen davranışlarına, duygularına ve düşüncelere alışmaktadır. Ergenlik döneminde hem fiziksel bir değişim söz konusudur hemde psikolojik. Bu değişimler hem aile hemde çocuk için sıkıntılı olur.
Çocukluğun geride kaldığı gençliğe adım atıldığı bir dönem olan ergenlik, bazı sorunları da beraberinde getirir
Değişen duygular, hisler, düşünceler, kafa tutmalar hem ebeveynleri hemde çocuğu yorar. Bu dönemin daha rahat geçirilmesi için çocuğunuza olan davranışlarınızda daha dikkatli ve daha düşünceli olmalısınız .

Ergenlik dönemi küçük bir depresyon dönemidir. Mutsuzluk, halsizlik, huzursuzluk, konsantrasyon bozukluğu, aşırı yeme-içme yada hiç yemememe,karamsarlık, içe kapanıklık, uyku düzeninde bozulmalar, arkadaşlarla daha fazla vakit geçirme isteği, öfke, güvensizlik ve daha birçok sorunlar bu dönemde görülmektedir. Çocuk artık daha fazla dikkat çekmek ve daha popüler olmak ister. Arkadaş ortamında yaptığı bir şeylerin beğenilmemesi, yaptığa esprilere gülünmemesi, tercih edilmeme yada dışlanma gibi sorunlar onun mutsuz ve daha öfkeli olmasına neden olur.
Aslında bu dönemde birçok aile çocuğunun bu psikolojik olarak değişmelerine anlam veremediği için depresyona girdiğini düşünür. Ama çocuğunuzun her davranışı depresyona girdiğini göstermez. Bu anlamsız davranışlar geçiş döneminin tipik bir göstergesidir. Ani parlamalar, birden öfkelenmeler ve sadece 5 dakika sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranmalar, şakalaşmalar ve gülüşmeler sizi korkutmasın. Bu ve bunun gibi sorunlar ergenlik döneminin belirtileridir.
Ergenlik döneminde çocuğunuzla konuşun ve ona artık büyüdüğünü kabul ettirin. Ona olumlu yönlerini ortaya çıkarması konusunda yardımcı olun, deneyimlerinizi paylaşın ama asla bunları öğüt niteliğinde yapmayın. Çocuğunuzun mutlu olacağı şeyleri yapmasına izin verin mesela onu spora yazdırabilirsiniz. Eğer çocuğunuz çok fazla aksi birine dönüştü ise bir psikologdan yardım alabilirsiniz.
Bir önceki Kan basıncının düşmesi başlıklı konumuzda kan basıncının düzenlenmesi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ergenlik dönemı, ergenlerde depresyon testi, ergenlikte döneminde depresyon, ergenlikte iftiraatılırmı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.