Gaz yöntemiyle kalp tedavisi dönemi

Gaz yöntemiyle kalp tedavisi dönemi

Az miktarlardaki zehirli hidrojen sülfür gazının, farelerde kalbi güçlendirdiği ortaya çıktı. Georgia eyaletindeki Atlanta Emory Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof.
Araştırmayı yürüten ekipte yer alan Lefer, bilim adamlarının insanlarda ve memeli hayvanların vücudunda bulunan enzimlerin çok az miktarda hidrojen sülfür ürettiğini farkettiklerini bildirdi. David Lefer, çürük yumurta kokusuna benzer kokusuyla bilinen bu zehirli gazın farelerde tansiyonu düzenleyebildiğini ve iltihapları azalttığını söyledi. Dr

Madenciler ve lağım işçileri için tehlike oluşturan bu gazın, kalp dokusundaki hücreleri uyardığı ve bu hücrelerin kan kaybıyla hücrelerin yokolması sürecinde kendi antioksidan maddelerini ve moleküllerini üreterek bu süreci durdurduğu kaydedildi.
Bu gazın kalp üzerindeki etkisini test etmek için bilim adamlarının, deney farelerinin kalp kaslarının bir bölümünü işlevsiz duruma getirdikleri belirtildi.

Bu farelerin bir bölümüne 1 hafta boyunca günde 1 kere damardan hidrojen sülfür gazı içeren bir karışım verildi. 4 hafta sonra bilim adamları, hem karışım verilen hem de verilmeyen faralerin kalp kapasitesini ölçtüler.
Karışım verilen farelerin kalp kapasitelerinin daha yüksek olduğunu gördüklerini belirten Emory Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. John Calvert, “Çalışmalar, hidrojen sülfürün kalp yetersizliğini azalttığını gösteriyor” dedi.
Bir önceki Gece yarısı kalp krizi riski için doruk nokta başlıklı konumuzda felç, kalp krizi ve kalp krizi riski hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: h2s gazinin yan etkileri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.