Genetik ( kalıtsal ) hastalıklar

Genetik ( kalıtsal ) hastalıklar

Bazı hastalıklar dışarıdan gelen mikroplar veya parazitlerle değilde, DNA’mızda oluşan yanlış kodlamalar ile birlikte meydana gelmektedir.
– Tek gen hastalıkları
Tek bir gende meydana gelen bozukluk sonucu ortaya çıkan bu hastalıkların hemen hemen hiçbir tedavi yöntemi bulunmaaken, günümüzde bu hastalık tipine uygun olarak görülen en önemli hastalık Akdeniz Anemisi’dir. Bu tip hastalıklarda küçük bir bölüm ailevi özellik gösterirken, herhangi bir yapısal kromozom anomalisini dengeli olarak taşiyan kişinin çocuklarında kromozomal düzensizliğe bağlı ağır sendromlar görülebilir.
– Kromozomal hastalıklar
Kromozomlardaki sayısal ve yapısal değerlerde yaşanan değişiklikler sonucunda ortaya çıkan genetik hastalıklar, genellikle sporadik olarak görülürler. Bu hastalıklara kalıtsal hastalıklar denilirken, kalıtsal hastalıkların ne olduğunu merak ediyorsanız makalemizi takip edin
Bu ailelere genetik danışma verilmesi, uygun genetik analizlerin yapılması sağlıklı çocuk sahibi olabilmelerini sağlar.

– Multifaktöryel hastalıklar
Birden fazla küçük etkili genin çevreyle etkileşim içeresine girerek, bu etkileşim sonucunda yaşamın herhangi bir türünde ortaya çıkan hastalıklara genel olarak verilen isimdir. Bu hastalık grubunda genel olarak; damak ve dudak gibi alanlarda doğuştan yaşanan sorunlar, diabet ile şizofren hastalıkları görülmektedir.
– Edinsel somatik genetik hastalıklar
Somatik hücrelerde yaşamın ileri dönemlerinde gerçekleşen mutasyonlar sonucu ortaya çikan ve kalıtsal olmayan hastalıklar yer alırlar. Bu hastalıkların en yaygın olanı kalıtsal olmayan kanserlerdir.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kalıtsal hastalıklarda gelişmeler, genetik hastalıklar örnekleri, genetik hastalıkların tedavisi, kromozomlarda ortaya çıkan kalıtsal hastalıklar, genetik olarak bazi hastaliklari tasimak nasil anlasilir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.