->
Dr.
Soğuk havalar ve zorlu kış şartları göz sağlığımız ile ilgili büyük bir tehlike unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Mustafa Temel, kimyasal maddelerle temas, tedavi edilmemiş gözlük kusurları, kontakt lens kullanımı ile göz ve el temizliğine dikkat etmemenin hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor. Kış aylarında; alerji, kızarıklık, çapaklanma, kaşıntı, sulanma, yanma, batma ve ağrı ile kendini gösteren göz enfeksiyonları, erken tedavi edilmediği takdirde gözün kaybına neden olabiliyor.
Memorial Göz Merkezi’nden Op
Özellikle kornea tabakasında oluşan enfeksiyonların görmeyi de etkileyebildiğine dikkat çeken Temel, ”Bu durum kalıcı görme kayıplarına yol açabilir hatta tedavi edilmediği takdirde gözün kaybına kadar da gidebilir.” uyarısında bulunuyor.
Kış aylarında yeterli havalandırılmayan ev, ofis gibi kapalı mekânlar, kalorifer ve klimalar ile bilgisayarlar gözler için tehlike oluşturuyor. Bu tür ortamlarda pek çok kişi göz kuruluğu problemi ile karşı karşıya kalıyor. Bulunulan ortamın sık sık havalandırılması, klimaların dikkatli kullanılması, hava akımının doğrudan göze gelmesinin önlenmesi, bilgisayar karşısında saatlerce kalınmaması ve doktor kontrolünde alınacak suni gözyaşı damlaları göz kuruluğunu gidermenin etkin yolları olarak gösteriliyor.
Bir önceki Gözlerinizde ışık çakmaları retina yırtığı olabilir başlıklı konumuzda Göz Sağlığı, ışık çakmaları ve retina dekolmanı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.