Güneşin zararları nelerdir?

Güneşin zararları nelerdir?
İşte uzman önerilerden güneşin sağlığımıza zararları;

 

Güneşin zararları

Güneşin en büyük zararlarından birisi, cilt üzerinde oluşturduğu yanıklardır. Uzmanlar sıcakların artış gösterdiği, yaz aylarına girmeye hazırlandığımız şu dönemlerde güneşin cilt ve vücut için zararlarından bahsederek ne tür önlemler almamız gerektiği konusunda açıklamalarda bulundular.
D vitamini bakımından zengin olmasından dolayı vücudumuza bolca D vitamini kazandıran güneş ışınlarının sağlığımız için bu tür faydaları bulunsa da, bilhassa yaz aylarında aşırı güneş ışınlarına maruz kalmak ne yazık ki yarardan çok sağlığımıza zarar sağlıyor. Cilde işleyen ultraviole ışınlar cilt kanseri başta olmak üzere katarakt gibi tehlikeli hastalıkları görülme riskini arttırır. Güneşin yaydığı ultraviole ışılarının sebep oldu cilt yanıkları yaz mevsiminde sıkça karşılaşılan sorunlar arasındadır

Cilt yanıkları, cilt kanserleri, katarakt, sıcak bunalımı (sıcak yorgunluğu, sıcak bitkinliği) ve sıcak çarpması güneşin ultraviyole ışınları, sıcak ve artmış nem oranı nedeniyle gelişen en önemli hastalıklardır.
Sıcaklığın ve nem oranının artmasına bağlı olarak halsizlik, çarpıntı, ciltte kızarıklık, baş dönmeleri, bitkinlik, aşırı terleme ve nadiren kusma gibi şikayetler ortaya çıkarken, solunumda artışta gözlenir. Sıcak çarpmasının da belirtileri olan bu şikayetlerin artış göstermesi durumunda hastalar sağlık merkezlerine nakledilmelidir.

Ultraviole ışınlarının bir çeşidi olan UVA ve UVB yaz mevsiminde yoğun olarak dünyamıza gelen tehlikeli ışınlardandır. UVA ışınları, deriyi yakar, cilt yaşlanmasına ve buruşukluğa; UVB, cilt yanığına sebep olur. Ayrıca göz sağlığımızda tehlikededir.
 
Güneşin zararlarından nasıl korunuruz?

Bir önceki yazımız olan Kan grubunu öğrenmenin yeni yöntemi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: güneşin zararları nelerdir, gunesın zararları, güneşin zararları kısaca, güneşin zararları nelerdir madde madde, güneşin zararları nelerdir kısaca

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.