Hipofiz bezi tümörleri tedavisi

Hipofiz bezi tümörleri tedavisi
Hipofiz bezi tümörünün tedavisi ise, tümörün hormonal aktivitesine, büyüklüğüne ve bulunduğu bölgeye göre değişkenlik gösterir. Hastanın yaşadığı sorunların üstesinden gelebilmesi ve yaşam kalitesini yeniden kazanması için hipofiz bezi tümörlerinin tedavisi için gerekli adımları atması gerekir. Hipofiz bezi yapı bakımından çok küçük ebatlarda olduğu için, ameliyatı yapacak olan hekimin deneyimli olması önemli bir husustur.
Hipofiz bezi tümörü tedavisi
Hipofiz bezi tümörlerinin tedavisinde genellikle cerrahi operasyona başvurulur ve ameliyatla tümörün bulunduğu bölgeden çıkartılması sağlanır.
Vücuttaki hormonların işlevini yerine getirmesi, büyüme ve gelişmenin sağlanması, vücudun günlük faaliyetlerini yapması gibi pek çok alanda görevli bulunan hipofiz bezinde tümör oluşumu, bireylerin yaşam kalitesinde düşüşlere sebep olur
Ancak tümörün ameliyatla çıkartılamadığı durumlarda rolaktinoma tedavisi ve akromegali tedavisi kullanılır ya da diğer tedavilerin yanı sıra bromocriptin adlı bir ilaç kullanımına gidilir.

Cerrahi sonrası ise radyasyon tedavisine gerek duyulur. Cerrahiye ek olarak ya da daha büyümüş tümörlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Radyasyon tedavisi ise genellikle 5-6 hafta boyunca 5 gün süreyle uygulanmaktadır.
Bir önceki Mide kanseri belirtileri başlıklı konumuzda mide kanseri, mide kanseri belirtileri nelerdir ve mide kanseri nasıl anlaşılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: beyin bezinde tumor olusumu nasil anlasilir, hipofiz bezi, hipofiz bezi ameliyatı nasıl yapılır

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.