İftarda nasıl beslenmeli?

İftarda nasıl beslenmeli?
Çünkü uzun süren açlığın ardından bağırsak ve mideyi rahatsız etmeyecek olan besinleri tüketmeye ve açlığımızı en sağlıklı şekilde gidermeye özen göstermeliyiz.
Nasıl ki sahurda tok tutması açısından yediklerimize ve içtiklerimize dikkat ediyorsak iftarda da aynı özenle yiyeceklerimizi seçerek sofralarımıza getirmeliyiz.

Oruç tutarken midenin uzun süre boş kalması, metabolizmanın yavaşlaması nedeniyle ağır yemeklerle vücudunuzu zorlamamalısınız. İftar için en uygun olan besinleri ağır ağır ve küçük porsiyonlarda tüketmelisiniz. Oluşacak sağlık sorunlarının önüne geçmek için bu önerileri dikkate almanızda fayda var

Orucun açılma saati olan iftarda kan şekerini ani şekilde yükseltmeyecek olan sıvı ağırlıklı (çorba gibi) yemekleri önce yemeli ve midenizi dinlendirmeye bırakmalısınız. Ana yemeği sıvı yemeğin hemen arkasından değil de birkaç dakika sonra yemeye başlamalısınız. Örneğin bir bardak su ile orucunuzu açtıktan sonra bir kase çorba ile tahıllı ekmek tüketmeli ve birkaç dakika sonra et, tavuk veya sebze yemeğini tüketmelisiniz.

İftarda yenmesi gereken yiyecekler

 
Bir önceki Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? başlıklı konumuzda sahurda ne yemeli, sahurda ne yemeliyiz ve sahurda ne yenir hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.