İnatçı burun akıntıları nasıl önlenir

İnatçı burun akıntıları nasıl önlenir
Çünkü biz bu yazımızda sizler için burun akıntıları nasıl önlenir diye ilkyardım bilgilerini konu alıyoruz arkadaşlar. Kimi zaman snav esnasında, kimi zaman önemli bir toplantıda konuşma yaparken ya da sevdiğiniz kişiyle ilk çıktığınız akşam yemeğinde:) Burun akıntılarının birden çok sebebi vardır.
Belki sizlerinde başına gelmiştir; hiç olmadık yerlerde ya da toplantılarda ki sürekli çaktırmadan çekmeye çalıştığınız burun akıntıları. Genelde hep de olmadık yerlerde tutar. Siz bir sinüzi hastasıysanız ya da son günlerde inatla geçmek nedir bilmeyen bir burun akıntısı problemi yaşıyor sanız; o zaman bu yazımızı dikkatli okuyun

 

Yaralanmaların yanı sıra, evde, okulda veya ofisteki toz veya alerjenlerden veya soğuk algınlığı, alerji, düşük nem, K vitamini düzeyinin düşüklüğü, kronik sinüzit, kan sulandırıcı aspirin gibi ilaçların kullanımı, yüksek irtifa, aşırı ısı ve hipertansiyon burun akıntılarına nedne olur. Tabii ki bunların en başında grip ve nezle yer alır. Gençler özellikle burun akıntıları ortaya çıktığında, kan damarlarının septum tarafında burna giden kıkırdak yapısı incedir ve kopma derecesinde kırılgandır. Gençlerde daha kolay akma olayı yaşanır. Seyrek burun kılları da bunu kolaylaştırır. Burnu yıkarken uygulanan basınç da septuma zarar verip kırılgan hale getirir.
Burun Akıntıları Nasıl Önlenir?

Evinizde ve bulunduğunuz alanlarda nem kontrolü yapın. Yatak odanızın sıcaklığını normalden biraz daha düşürün. Nemli ortamda burun da rahatlar. Burun deliklerinizi nemli tutun. Bir duş alın ve burun deliklerine nem sağlamak için duşta derin nefes alıp verin. Sonra nemi korumak için deliklerden içeri vazelin sürün. Serum sprey de bunu sağlayabilir.
Kan sulandırıcıları ve aspirin gibi ilaçların kullanımını sınırlandırın. Çok gerekmedikçe içmeyin. Aspirin, E vitamini, heparin, sarımsak, zencefil ve ginseng otunda kan sulandırıcı bileşenler bulunur. Bunlardan uzak durun. Mutlaka kullanmadan önce doktora danışın.
Günlük olarak turunçgillerin tüketimi burun akıntılarını önler. Bol bol bu meyvelerden yiyin. Antioksidanların bir sınıfı olan bioflavonoidleri içerirler. Kan damarlarını zayıflıktan kurtarıp güçlendirir ve akıntıları azaltır. Günde 500 mg turunçgillerden meyveler tüketin. Süt ve buğday ürünleri alerjik reaksiyonları teşvik edicidir. Bu tür gıdalardan bu zamanlarda kaçının. Her gün burna uygulanan, e vitamini, hint yağı ve çinko oksit ürünleri burun akıntılarına iyi gelir. Baharatlı ve kızartılmış gıdalardan kaçının. Burnu kurutmayın ve sert davranmayın.

Bir önceki yazımız olan Turnike nasıl yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: burun akintisi nasil gecer, burun akıntısı nasıl önlenir, burun akmasını ne önler, burun akması nasıl önlenir, burun akıntısını nasıl önleriz

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.