Kan zehirlenmesi tedavisi

Kan zehirlenmesi tedavisi
Tıp dalında septisemi olarak tanımlanan kan zehirlenmesi aynı zamanda mikropların diş eti, bademcik, safra kesesi, böbrek ve rahim gibi iltihaplanma oranı yüksek olan kısımlarda kana karışması ile oluşur. Toplu bir halde zayıf buldukları dokuya hücum eden mikroplar bu bölgedeki damarı delerek kana karışır ve kana karışması sonucunda kan zehirlenmesi husule gelir.
Hızlı üreme özelliğine sahip olan mikroplar vücutta zayıf bir bölge olduğunu anladıkları zaman tabir-i caizse anlaşarak o bölgeye doğru hücum ederler.
Kan zehirlenmesi yaşayan bir bireyde halsizlik, yorgunluk, ateş, tırnaklarda morarma, dil kuruluğu, cildin soğuması, terleme, nabzın düşmesi gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır.

Kan zehirlenmesinde hasta evde tedavi edilebilir.

Mikroplar bilhassa iltihaplı yaraları çok severler ve bu yaralardan daha kolay bir şekilde kana sızarlar
Hastanın alacağı antibiyotikler kan zehirlenmesini durdurur. Geçtiğimiz yıllarda kan zehirlenmesinden ölen kişilerin sayısı hayli fazlaydı, artık günümüzde  bu sayı ciddi anlamda azalmıştır.
Bir önceki Uyku apnesinin tedavisi başlıklı konumuzda uyku apnesi, uyku apnesi nasıl geçer ve uyku apnesi tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kan zehirlenmesi ve tedavisi ile ilgili yorumlar

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.