Kas hastalıkları nelerdir?

Kas hastalıkları nelerdir?

 
İnsan vücudunda toplam 650 kas bulunmakta ve her bir kasında kendine özgü görevi bulunmaktadır. Kasların zorlanması, zedelenmesi ya da yaralanması bazen geçici bazen de kalıcı sorunların ortaya çıkmasını tetiklemekte ve bu sorunlar aynı zamanda tüm kas sistemini etkisi altına alarak kas hastalıklarının ortaya çıkmasına da neden olmaktadır.
Bedenimizin hareketini sağlayan kasların, hayati önem arz etmekle beraber vücudumuzun işleyişince müteaddit işlevleri bulunmakta ve en önemlisi de yaşam sıvımız olan kanın sağlıklı bir şekilde pompalanmasını sağlamaktalar. Kalp kası da dahil olmak üzerek tüm kaslar bazı durumlardan etkilenmekte ve hastalıkların görülmesini tetiklemektedir. Birçok fonksiyona sahip olan kaslardan en mühim olanı ise, kan pompalama da görevli hayati önem taşıyan kalp kasıdır

 

Kas sistemi hastalıkları nelerdir?

 
Kalıtsal olan, kişinin duruşunu ve dengesini etkileyen, hareketi kısıtlayan, deri altında kalsiyum birikmesi, mide ülseri, bağırsak delinmesi, akciğer sorunları, ateş, yorgunluk ve kilo kaynına yol açan, göz kapağı sarkması, yutma güçlüğü, kas yorgunluğu, yüz ifadesini kontrol edememe, nefes almada ve konuşmada zorluk çekme gibi şikayetlerle kendini belli eden kas sistemi hastaları ise şunlardır;
 
 
Müsküler Distrofi: Kas liflerinin hasar görmesi nedeniyle oluşan bu hastalık, hareket kaybı, halsizlik, hareketlerde koordinasyon eksikliği gibi belirtilerle ortaya çıkar.
Serebral Palsi: Kişinin duruşunu, dengesini ve motor fonksiyonlarını etkilemekte ve doğumsal bozukluklar meydana getirmektedir.

Fibrodysplasia Ossificans Progressiva: Kişinin hareket kabiliyetini büyük ölçüde kaybetmesine yol açar.
Dermatomiyozit: Yüzde, ellerde, dizlerde, göğüs ve sırtta kırmızı ve mor lekeler oluşur.
Kompartman Sendromu: Oksijen eksikliğinden sinir sıkışması meydana gelir ve şiddetli ağrılar hissedilir.
Myastenia Gravis: Kaslarda güçsüzlük ve yorgunluk olarak gösteren kronik bir bağışıklık sistemi sendromudur
Amiyotrofik Lateral Skleroz: Bu hastalıkta motor nöronlar istemli kas hareketleri üzerinde kontrolü kaybeder.
Mitokondriyal Miyopatiler: Hastalıkta hücre yapısı zarar görür ve kasların çalışması için gereken enerji üretilemez ve bu hastalık göz kapağı, baş ağrısı, nöbet, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma ve unutkanlığa yol açar.
Rabdomiyoliz: Kas liflerinin idrara karışmasına neden olan bir hastalıktır. Kaslarda güçsüzlük, kasların serleşmesi ve ağrılar hissedilir.
Fibromiyalji: Genetik bozuklukların neden olduğu düşünülen bir hastalıktır ve en çokta erkeklerde meydana gelir.
Miyofasyal Ağrı Sendromu: Eklemlerde ağrı, kas ağrısı nedeniyle uykuya geçişte zorlanma gibi problemler görülür.
Bir önceki Alerjik nezle tedavisi başlıklı konumuzda alerjik nezle, alerjik nezle nasıl geçer ve alerjik nezle ve tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kas hastalıkları nelerdir, kas sistemi hastalıkları nelerdir, kas hastalığı isimleri, kas sistemi nedir, yüz serleşmesi rahatsızlıkları

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.