Koruyucu diş hekimliği nedir?

Koruyucu diş hekimliği nedir?
Bu tür olumsuzluklarla karşılaşıldığı zaman tıpkı kalıcı dişlere uygulanan tedavilerin süt dişlerine de uygulanması gerektiğinden bahseden Küler, tedavinin Ortodonti uzmanlarınca  uygulanmasının da altını çizdi. Bu durumun yaklaşık on iki yaşına kadar sürmesinin gerektiğini de sözlerine ekleyen Küler, süt dişlerinin erken dönem kayıplarının da çene gelişimini, estetik ve konuşma bozukluğuna yol açtığını da dile getirdi.
Koruyucu diş hekimliği nedir ve kimlere uygulanır sorusunun cevabını Memorial Hastanesi Ağız ve Diş Hastalıkları Bölümü’nden Diş Hekimi Emek Külür’den alıyoruz.
Böyle bir olumsuzlukla karşılaşıldığı zaman koruyucu diş hekimliği denilen uygulamaya gerek duyulur. Koruyucu diş hekimliği hakkında tüm merak ettiklerinizi detaylı bir şekilde anlatan Emek Külür, şu bilgileri verdi:

Diş Hekimi Emek Külür, süt diş ve karma diş dizisinin çocuğun gelişme çağının en aktif döneminde geliştiğini, ilk süt dişin altıncı ayda çıkmaya başladığını, bazen değişik süt dişlerinin dönem dönem düştüğünü ve yerini asıl süt dişlerine bıraktığını söylemekte
Koruyucu diş hekimliği gelişme çağındaki çocukların sağlıklı bir diş ve ağız yapısına sahip olması için uygulanan tedavi metodudur.

Koruyucu diş hekimliği uygulamasında iki tedavi yöntemi bulunur. Bunlardan birincisi dişlerinin çürüğe direncini artırmak için uygulanan topikal flor; ikincisi ise çürüğe eğilimli bölgelerin kapatılması anlamına gelen fissür sealant’tır. Çocuklarda görülen diş sorunlarının ileri ki yaşlarda sorun teşkil etmemesi için koruyucu diş hekimliği uygulaması en temel tedavi yöntemidir.
Bir önceki İbrahim Saraçoğlu diş eti iltihaplanması kürü başlıklı konumuzda diş eti iltihaplanmasına ne iyi gelir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: koruyucu diş hekimliği nedir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.