Köselik nasıl tedavi edilir?

Köselik nasıl tedavi edilir?
Ne kadar ki sakalı olanlar her gün tıraş olmaktan yakınıp dursalar da, hiç sakalsız olmayı sanırım istemezler.
Ergenliğe giren erkeklerde çıkmaya başlayan sakallar ne yazık ki bazı erkek çocuklarında hiçbir şekilde çıkma belirtisi göstermemekte ve yüzünde hiç tüy bulunmadığından dolayı köselik denilen bu sorunu yaşayan erkekler bir hayli sıkıntıya düşerler. Peki bu köselik denilen sakalın çıkmaması sorunu nasıl tedavi edilmektedir?

Sakalın hiç çıkmaması sorunu olan köselik, ekseri genetik faktörlerden kaynaklanmaktadır. Anne veya babasının erkek akrabalarında çok az derece de tüye sahip olan kişiler bulunuyorsa ya da bu sorunu yaşayan, ne yazık ki genetik husule gele köselik için yapılacak pek bir tedavi bulunmamaktadır. Çünkü sakal erkekliğin bir sembolüdür
Çünkü genetik olan köselik tedavisinde başarı şansı yüksek değildir.

Ancak genetik faktörlere bağlı olamayan köselik sorunu, seks hormonu testosteron azlığına bağlı husule gelmiş ise, köselik tedavisi için sorunu yaşayan kişiye ışarıdan testosteron hormonu takviyesi yapılmaktadır. Testosteron hormonu ihtiva eden tabletler, jeller, kremler, yapıştırma batları ve kas için uygulanan testosteron preparatları kullanılarak köselik tedavi edilebilir.
Sorun ne testosteron azlığına ne de genetiğe bağlı değilse sakal yetersizliği bulunan kişilere özellikle mezoterapi yöntemiyle canlandırma işlemi uygulanabilir. Sakallı deriye uygulanan mezoterpi, kıl köklerini canlandırarak tüy miktarını ve kalitesini fazlalaştıracaktır.
Bir önceki Bronşit belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda bronşit, bronşit belirtileri ve bronşit belirtileri neler hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: köseliğe son, köselik tedavisi, köselik belirtileri, sakal çıkmamasının nedenleri, köselik

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.