Manyetik Rezonans (MR) nedir?

Manyetik Rezonans (MR) nedir?
Omuz, diz gibi eklemlerin ve bağların değerlendirilmesinde kullanılabilir. Kalp, göğüs, karın ve leğen kemiğine ait bazı hastalıklar da MR ile değerlendirilebilir.

İşlem nasıl yapılıyor?
İşlem ortalama 30-40 dakika sürebilir.
Ağrısız ve hasta vücuduna zarar vermeden uygulanan bir görüntüleme tekniği olan Manyetik Rezonans ya da kısaca bilindiği gibi MR, birçok hastalığın tetkikinde ilk başvurulan görüntüleme yöntemlerden biri…
Özel bir makine ile organların, kemiklerin ve bazı dokuların görüntülerinin alındığı bu yöntem manyetik bir alan içerisinde incelenmek istenilen bölgeye radyo dalgalarının gönderilip görüntüye dönüştürülmesi esasına dayanıyor.
Omurga MR’ı disk kaymalarında yararlı olabilir.
Yararlı bir sistem
Beyin MR’ı beyin tümöründen kuşkulanılan hastalarda, sebebi bilinmeyen baş ağrılarında, birtakım nörolojik hastalıklarda doktor tarafından istenebilir
Görüntünün bozuk çıkmasını önlemek için hastanın mümkün olduğunca hareketsiz yatması gerekir. Tarama işlemi acısızdır. Ancak taramanın yapıldığı bölgede hafif bir sıcaklık hissi algılanabilir ve hasta tarama esnasında gürültü duyabilir.
İnceleme yapılmadan önce, dikkat edilmesi gereken önemli bir husus vardır; kişinin üzerindeki metal eşyaları çıkarması gerekmektedir. Bunun dışında yeme ve içmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir nokta yoktur.
Uzmanlar, çoğu hastanın ağrılı bir yöntem olduğunu düşündükleri için bu yöntemden kaçındığını ancak bu endişelerin yersiz olduğunu belirtiyor.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: mrt nedir, sentezde beyin mr ne kadar, flomax mr ne işe yarar, karin mr nedir, kemiklerin görüntülenmesi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.