Mevsimsel hastalıklardan korunma formülleri

Mevsimsel hastalıklardan korunma formülleri
Sakarya Vatan Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Ancak baharın tipik özelliği olan havaların bir ısınıp bir soğuması hasta olma riskini artırıyor. Baharın tipik özelliği olan havaların bir ısınıp bir soğuması hasta olma riskini artırıyor. İşte uzmanların gözüyle mevsim geçişlerinde hasta olmamak için dikkat etmemiz gerekenler…
Mart ayı ile birlikte bahar resmen yüzünü gösterdi.
Özellikle kış aylarının yavaş yavaş yerini ilkbahara bırakma hazırlıkları yaptığı şu günlerde hasta olmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor
Hüsnü Yeşilot, mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişikliğinin vücudun savunma mekanizmasını zayıflattığını, bunun da soğuk algınlığı, grip ve nezle vakalarına sebep olduğunu belirtti.
Mevsim geçişlerinde hasta olmamak için dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu ifade eden Yeşilot, şu uyarılarda bulundu:
“Özellikle vücudun direncini artıran C vitamini içeren gıdaların tüketilmesini öneriyoruz. Portakal başta olmak üzere taze meyve ve sebzelerin bolca tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Hareketlilikte bedenin savunma gücünü artırır. Ağır olmayan kültürfizik hareketleri ve yürümekte faydalı olur. Ayrıca kalabalık ve havasız ortamlardan mümkün olduğunca kaçınmak gerekir.”

Baharda nasıl giyinmeli?
Baharda ısının aynı gün içinde değişiklik gösterdiğini, en çok üşütme sebebiyle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi vakaların arttığını vurgulayan Yeşilot şu açıklamalarda bulundu:
“Bahar geldi diye hemen ince giysiler giymemeliyiz. Çok soğuk günlerde olduğu gibi tabii ki kat kat giyinmekte doğru olmaz. Kişi üşümeyecek ve terlemeyecek şekilde giyinmeli, havanın aniden soğumasına karşı tedbirli olmalı. Bahar genelde yağışlı geçen günlerdir. Hasta olmamak için ıslanmaktan mümkün olduğunca korunmak gerekir. Eğer ıslanıldıysa ıslak giysilerin en kısa sürede kuru giysilerle değiştirilmelidir. Çünkü ıslak giysiler vücut ısısını hızla düşürür ve hasta eder.” bilgisini verdi.
Bir önceki Yeterli uyku diyet kadar etkili başlıklı konumuzda az uyumak, Diyet ve enerji toplamak hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.