Mide fıtığının tedavisi

Mide fıtığının tedavisi
Mide fıtığı muhakkak kontrol atına alınması gerekir. Mide fıtığı yaşadığından şüphe edenlerin hekimlerine danışmaları ve mide fıtığı tedavisine başlamaları önerilir. Ayrıca aşırı kilolu olmak, gebe kalmak ve karın içinde bulunan sıvı da mide fıtığına sebep olan etkenler arasındadır. Mide fıtığının oluşmasında mütenevvi faktörler rol oynamakta ve bunların en başında karın içindeki basıncın artması gelmektedir.

Kusma, öksürme ve ağır kaldırma gibi hareketlerin sık sık tekrarlanması karın içi basıncını daha çok arttırdığı için mide fıtığı neredeyse kaçınılmaz olur.
Karın boşluğunu ayıran diyafram kasındaki açıklıktan mide üst kısmının yemek borusuna doğru kaçması olarak tanımlanan mide fıtığı, göğüste yanma ve ağrı şikayetleri, ağız içine acı su ya da yenilen besinlerin parçalar halinde gelmesi, ses kısılması veya boğazda dolgunluk hissi gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır

 

Mide fıtığı tedavisi

 

Mide fıtığı tedavisinde, mide girişinin kontrolünü sağlayan kasların görevlerini yerine getirmemesi, tahrişten dolayı yemek borusunun harap olması, fıtığın büyük olmasına bağlı olarak çeşitli sorunların ortaya çıkması ve boğulma riskinin olması durumunda cerrahi işlemlere gerek duyulur. Cerrahi işlemlerle göğüs boşluğuna yerleşen mide oradan çıkartılarak asıl yerine çekilir. Aynı zamanda operasyon sırasında midenin tekrar göğüs boşluğuna kaçması da önlenmiş olur.
Bir önceki Mide fıtığı belirtileri başlıklı konumuzda mide fıtığı ve mide fıtığı belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: lazerle mide fıtığı ameliyatı, mide fıtığı beslenme, mide fıtığında mide alınıyor mu, mide fıtığı kilo yaparmı, mide fıtığı lazerli amalyati

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.