Neden esneriz?

Neden esneriz?
Esneme beyinle alakalı bir eylem olduğundan ve beynin bu güne dek kimse tarafından çözülemediği için, esnemenin de nedeni konusunda fikir yürütmeden öteye gidilememiştir.
Esneme nedenleri
Bu ortaya atılan iki teoriden özellikle de beynin serinlemesi için olan yöntem, daha akla yatkın geliyor.
Birçok araştırmacı ve bilim insanı insanoğlunun neden esnediğine dair pek çok teori ortaya atmış, ancak hiçbirinin kesinliği tam olarak kanıtlanmamıştır. Bu konuda araştırma yapan New York Üniversitesi psikoloji profesörü Andrew C. Bazılarına göre esnemek kandaki düşük oksijen seviyesi nedeniyle ortaya çıkmakta, bazılarına göre de vücudun beyni serinletmesi için yaptığı bir uygulamadır
Gallup, denekler üzerinde yaptığı araştırmada, deneklerin beyinleri ısındığı zaman daha fazla esnediklerini gözlemlediğini söylemekte. Vücut, beyin hararetini düşürmek için esneme yöntemini devreye sokuyor.

Andrew C. Gallup, bir kişi esnediği zaman yanında bulunan kişinin de hemen esnemeye başlamasından yola çıkarak bu araştırmaya girdiğini ve sonuca vardığını söylemekte. Gallup, kişi birinin esnediğini gördüğü zaman eğer alınına buz koyarsa ve sadece burnundan nefes alırsa, bulaşıcı esnemenin husule gelmediğini de söylemekte.

Bir önceki yazımız olan Saç dökülmesi hangi hastalığın belirtisi? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: esneme hastalığına ne iyi gelir, esneme neden olur, esneme tedavisi, esnemek ten nasıl kurtulunur, esnemenin sebepleri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.