Parkinson hastalığı genle tedavi edilebilecek

Parkinson hastalığı genle tedavi edilebilecek

İleri düzeyde Parkinson hastası 1′i kadın 12 kişi üzerinde, sadece gen tedavisinin güvenilirliği ve yararını belirlemek üzere yapılan araştırma, 3 aylık tedavinden sonra gen enjekte edilen ‘lob’un sorumlu olduğu vücudun diğer yarısında iyileşmelerin görüldüğünü ortaya koydu. ABD’nin Weill Cornell Medical College’dan Michael Kaplitt ve Matthew During’in doğrudan beynin bir ‘lob’una gen enjekte ederek yaptığı araştırma, bu tedavi yönteminin Parkinson hastalığında başarılı olabileceğini gösterdi.
Parkinson hastalığını genle tedavi etme konusunda yapılan ilk deney başarılı oldu. Ancak bilim adamları, araştırmanın, Parkinson hastalığının tedavisi konusunda umut veren ilk adım olduğunu, bu konuda daha fazla araştırmanın yapılması gerektiğini belirtti.
2-3 yıl sonra da hastalarda istenmeyen hiçbir etkiye rastlanmadı
Araştırma Lancet tıp dergisinde yayımlandı.

Parkinson hastalığı nedir?
Parkinson hastalığı, beynin alt kısımlarındaki gri cevher çekirdeklerinin bozukluğuna bağlı bir sinir sistemi hastalığı. Genellikle orta yaş hastalığıdır. Adını hastalığı ilk defa 1817′de titremeli felç olarak tarif eden James Parkinson’dan almıştır. Binde bir sıklıkla görülen, müzmin, ilerleyici, tedavisiz iyileşmeyen bir hastalıktır.
Bir önceki Sistitten korunmanın formülü süt ürünleri ve meyve suları başlıklı konumuzda D vitamini, mesane iltihabı ve sistit hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: parkinson hastalıgı kendiliginden gecermi, parkinsonda yapilmasi zararli seyler

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.