Romatizma nasıl tedavi edilir?

Romatizma nasıl tedavi edilir?

Romatizma, 200’den fazla türü bulunan, kas ve iskelet sisteminde şişlik, ağrı ve hareketlerde kısıtlamaya sebep olan, aynı zamanda iç organlarda da mütenevvi rahatsızlıkların husule gelmesini tetikleyen bir sağlık sorunudur. Sadece bu rahatsızlığın genetik, dışsal ve iklimsel faktörlerden ortaya çıktığı şüphesi yaygındır. Ancak romatizmanın neden meydana geldiğini kesin olarak söylememiz mümkün değil. Romatizmanın bazı türleri kadınlarda, bazı türleri de erkeklerde sıkça görüldüğünden bu hastalığın kadın ve erkeklerde eşit oranda görüldüğünü söyleyebiliriz.

Romatizmanın görülme yaşı yoktur
1 yaşındaki bir çocukta bile romatizma hastalığına rastlanabilir. Romatizma genelde ağrı, şişme, sakatlanma, şekil bozulması, gözde meydana gelen bulgular, harekette sınırlanma ve kalp problemleri gibi envaiçeşit belirtiler gösterir. İltihaplanmada sıkça ortaya çıkan bir durudur. Hatta bu tür romatizmaya iltihaplı romatizma türü denir ve diğer romatizmalara göre tedavisi farlıdır.

Eklem romatizması, yumuşak doku romatizması, iç organ romatizması ve bunların beraber neden olduğu romatizmalar diye farklı farklı türü bulunan romatizma hastalığının tedavisi için erken teşhis son derece önemlidir.
Romatizmanın türüne göre tedavi farklılık gösterir. Hekim kontrolünde kullanılan ilaçlar ve fizik tedavisiyle romatizma tamamen geçmese bile ilerlenmesi önlenmiş olur. Böylece romatizma tedavisi sonrası hastanın hayatı bir hayli kolaylaşır.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.