Sağlıklı cep telefonu kullanımı önerileri

Sağlıklı cep telefonu kullanımı önerileri
Çünkü teknolojik bir alet olan cep telefonlarından zararlı sinyaller yayılmakta ve bu sinyaller özellikle de beynimize doğrudan gittiği için sağlıklı yaşam kalitemize gölge düşürmektedir.
Teknolojinin bir hayli ilerleme kaydetmesi özellikle de birçok kişide cep telefonu bulunmasına, cep telefonlarının hayatımız vazgeçilmez bir parçası haline gelmesine sebebiyet vermesinden ötürü, cep telefonlarından kaynaklı hastalıkların baş göstermesine neden olmuştur. Eskiden beri var olan hava ve gürültü kirliliğine artık elektromanyetik kirlilik de eklenmiş ve buna sağlı sağlık sorunları gelişme göstermiştir. Doç. Peki cep telefonlarını en sağlıklı şekilde nasıl kullanmalıyız? İşte bunun yanıtı Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd
Dr. Savaş Durduran’dan geliyor:
Sağlıklı telefon kullanımı
Elektromanyetik kirlilik hakkında Durduran “Bu kirliliğe neden olan kaynaklardan biri de gündemden hiç düşmeyen GSM baz istasyonlarıdır. Son yıllarda cep telefonlarının kullanımındaki hızlı artış her yıl çok sayıda yeni baz istasyonunun planlanmasını ve kurulmasını gündeme getirmektedir. Bunların yüksek şiddet veya güç düzeylerinde insan sağlığına zararlı oldukları konusunda kuşku yoktur. İnsan vücudunun dengesini bozan etkenlerden bazıları kimyasal kirleticiler haberleşme frekansları elektrik güç taşımalarından gelen sinyallerdir. Toksin madde radyasyon gibi kirleticilerden gelen sinyaller canlının elektromanyetik dengesini bozmaktadır. Cep telefonu başta olmak üzere televizyon telefon telsiz uydu ve baz istasyonları gibi bazı kaynaklardan gelen sinyaller genel keyifsizlik boyunda sertlik göğüs acısı baş ağrısı gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor” diyor.

Radyasyon etkisi yaratan cep telefonlarını en sağlıklı şekilde kullanmak ve radyasyonun etkisini bir nebze azaltmak için, mümkün olduğu kadar sabit telefonlar tercih edilmelidir. Eğer ki cep telefonuyla biriyle görüşürken sinyal zayıflığı varsa konuşma kısa tutulmalıdır. Çünkü telefon sinyal alamadığı durumlarda maksimum enerji harcamakta ve aşırı miktarda elektromanyetik dalga yaratmaktadır. Telefonla görüşürken kulaklık ya da araç kiti kullanılması önerilir. O an yanımızda kulaklık bulunmuyorsa, telefon ile kulak arasına baş parmağımızı koyarak hafif bir aralık oluşturmalı görüşmemizi o şekilde yapmalıyız.
Bir önceki Pankreasın görevleri nedir? başlıklı konumuzda pankreasın görevleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sağlıklı cep telefonu kullanımı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.