->
Bu yetersizliğin nedenleri arasında, doğum öncesi kromozom anormalliği, cinsel olgunluğu etkileyen sorunlar ve normal gelişip olgunlaşmış testislere hastalık, uyuşturucu veya yaralanmanın verdiği zararlar, bulunmaktadır. Teşhis, testlerin sonucuna bağlıdır. Kısırlığı teşhis edebilmek için doktor, eşlerin her ikisiyle de görüşüp, ikisini de muayene etmeli, aynı zamanda kan, idrar, meni testleri uygulanmalıdır. “Testis yetersizliği” deyimi, testislerin sperm üretme veya bazı vakalarda erkeklik hormonu üretmedeki yetersizliklerini belirtir. Testis yetersizliği çok rastlanan bir rahatsızlık değildir.
Belirtiler
– Kısırlık
– Muhtemelen cinsel isteksizlik;
– Bazı vakalarda, ergenlik veya erkeklik özelliklerin gelişmesinde gecikme.
Teşhis
Testis yetersizliği birçok kısırlık ihtimalinden biridir
Cinsel olgunluğun yavaşlaması veya yokluğu durumunda teşhise, görüşme, muayene ve gerekli testlerin yapılması sonucunda varılabilir.
Testis yetersizliği insan yaşamını tehdit eden bir durum olmadığı gibi bir bozukluğun başlangıç aşaması da değildir. Öte yandan, önemli belirtilerin kendisiyle bağlantılıdır (kısırlık, muhtemel cinsel isteksizlik, cinsel olgunlaşmanın gelişmesi). Cinsel isteksizliğin düzeltilmesi veya normal cinsel gelişmenin devam etmesi hormon verilerek sağlanabilir. Ancak kısırlığın düzeltilebildiği pek enderdir.
İlaç Tedavisi
Bazı testis yetersizliklerinde erkek hormonları verilir. Bunlar çoğunlukla ergenliğin gecikmesi veya cinsel isteksizlik gibi belirtileri ortadan kaldırır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.