Tüp bebek nedir? Tüp bebek kimlere uygun görülür

Tüp bebek nedir? Tüp bebek kimlere uygun görülür
Sevgili hanımlar sizlere bu makalemizde TÜP BEBEK ile merek ettiklerinizi sizlerin görüşünüze sunuyoruz ve herkese sağlıklı vede hayırlı evlatlar diliyoruz…

 
Tüp bebek tedavisi uygulanmadan önce hastalarda var olan problemlerin tek tek incelenip, doğal yollardan bebek sahibi olmayı engelleyen rahatsızlığın ortadan kaldırılmak üzere tedavi yöntemlerinin denenmesi gerekir.
Tüp bebek yöntemi, kadından toplanan yumurtaların vücut dışında, laboratuvar ortamında eşinden alınan spermler ile dönlendirilmesi ve döllenen spermlerin 2 ile 5 gün sonra kadın rahmine yerleştirilmesidir. Tüp bebek tedavisi çiftler bir yıl çocuk sahibi olmak için bekledikten sonra normal yolla çocuk sahibi olmadıklarında mutlaka kısırlık konusunda uzman bir doktora veya tercihen bir tüp bebek merkezine kontrole gitmelidirler.Anne ve baba adayının kontrollerinin yapılması herhangi bir sorununun olup olmadığının incelenmesi gerekir. Ve  kısırlık tanısı konulan anne adıyına tüp bebek işlemi uygun görülür. Çeşitli tedavi yöntemlerine ve denemelere rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlere tüp bebek yöntemi uygulanır
Uygulandığı yaygın tıbbi durumlar ise şu şekildedir;
Tüp bebek aşamaları nelerdir?
tüp bebek1

Tüp bebek çocuk sahibi olamayan aileler için etkili bir tedavi yöntemi niteliğindedir. Tüp bebek sayesinde normal yollardan olamayacak çiftler çocuk sahibi oluyor. Peki bunun aşamaları neler? şimdi teker teker Tüp bebek tedavisindeki aşamaları inceleyeceğiz.
İlk aşama hekim ile ilk görüşmedir. Görüşme sırasında çiftin hikayesi dinlenir. Önceden yapılmış olan tetkikler değerlendirilir ve kadınla erkek muayene edilir. Fakat kadından önce erkek muayene edlilir. Çünkü kadının muayene edilmesi erkeğe oranla daha uzun sürer. Çünkü işlemleri uzundur. Erkeğin değerlendirilmesini sperm, meni analizi oluşturur. Kadının jinekolojik muayene ve ultrason incelemesi yapıldıktan sonra rahim ağzı kanserinin ve kanser
Tüp bebek nedir?
bebe1
Tüp bebek, sperm ve dişi yumurta hücrelerinin laboratuar koşullarında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyoların, rahme transferidir. Bu bazen ilk seferde olan bir şey değildir. Birçok kez deneyen çiftler de bulunmaktadır. Öncelikle tüp bebekle doğan bebekler sağlıklı mıdır? Tüp bebek gebeliklerinin düşükle sonuçlanma riski fazla mı? gibi sorular oldukça yaygın bir şekilde merakla sorulmakta. Tüp bebek tedavisiyle doğan bebekler yapısal açıdan doğal yolla oluşan bebeklerden bir farklılık göstermez. Yani elbette sağlıklıdır fakat babada bir sağlık sorunu var ise bunun bebeğe de geçmesi muhtemeldir. Ayrıca doğal yolla oluşan bebekler nasıl düşme riski taşıyorsa tüp bebekler de aynı riski taşır. Bir değişiklik söz konusu değildir.
Bir önceki Doğum şekline kim karar vermeli? başlıklı konumuzda ağrısız doğum, doğum ve doğum sancısı hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.