Varis nasıl tedavi edilir?

Varis nasıl tedavi edilir?
Günlük hayatta hareketten yoksun kalmak, mesleki nedenlerden dolayı sürekli oturmak ya da tam tersi ayakta durmak, sigara ve alkol kullanmak, sıcaklığı aşırı olan bölgelerde yaşamak, karaciğer rahatsızlıkları, vücuda uygulanan sıcak banyo ya da benzeri faktörler, damar genişlemesi hastalığı ve ırsi nedenlerin sebep olduğu varisin çeşitli tedavi yöntemleri bulunur.
Ekseri bayanların şikayetlendiği bir sorun olan varisler, toplardamar genişlemesinden husule gelen bir sorun olmaktadır. Estetiği ve sağlığı etkileyen varisin tedavi yöntemlerini bir inceleyelim istedik, buyurun. Toplardamarlarda ki bu genişleme cilt üzerinde gözle görülebilen bir hal aldığı için estetik görünümü olumsuz bir şekilde derinden etkiler.
Varisin tedavi yöntemleri
Varis tedavisinde uygulanan kompresyon tedavisi, lazer tedavisi, iğne tedavisi ve cerrahi işlemleri sizler için araştırdık
Öncelikle varis tedavisinde kullanılan kompresyon yönteminden bahsedelim. Kompresyon tedavisi varisli hastaya özel olarak hazırlanan bir çorap giydirilmesi işlemidir. Varis çorabı olarak da tanımlanan bu yöntemde toplardamarlardaki genişlemenin daralması sağlanır. Varis çorabı varisli bölgeye baskı uygulayarak genişleme bölümleri daraltır.

Lazerli varis tedavisi ise ekseri küçük kılcal damarlardan husule gelen varis sorunu için uygulanan bir yöntemdir. Küçük varisler için kullanılan bu yöntem günümüzde oldukça geliştirildi ve artık büyük varisler içinde kullanılmaya başlandı. Bu yöntemde ise lazer ışını ile damarların içindeki kan ısıtılır ve kurutulur. Bu yöntem günümüzde sık sık kullanılmaktadır.
İğneli varis tedavisinde toplardamara bir iğne batırılır. bu iğne vasıtasıyla içeri damar yüzeyini aşındıran bir madde verilir. Ardından vakum uygulanılarak damarın çeperlerinin yapışması sağlanarak sorunlu damarın görevi elinden alınır ve kan akışı diğer damarlara devredilerek varis ortadan yok edilir. Varis tedavisinde kullanılan bir diğer yöntem de cerrahi operasyondur. Ancak bu yöntem diğerlerine göre daha az tercih edilmektedir. Sorunlu damara dışarıdan müdahale ile sorun ortadan kaldırılmaya çalışır.
Bir önceki Kıl dönmesi nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda kıl dönmesi, kıl dönmesi ameliyatı ve kıl dönmesi nasıl geçer hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.