Yüksek tansiyon artık aşıyla tedavi edilebilecek

Yüksek tansiyon artık aşıyla tedavi edilebilecek
Frank Wagner ve Prof. Hans-Dieter Volk, yüksek tansiyona karşı aşı geliştirdi. Zürih kentindeki Cytos adlı biyoteknoloji şirketinde araştırma yapan Dr.
Alman ve İsviçreli bilim adamları, tıp alanında önemli bir başarıya imza attı. Martin Bachmann ile Almanya’nın önde gelen hastanelerinden Berlin’deki Charite’de araştırmacı olarak görev yapan Dr

Alman “Bild am Sonntag” gazetesinin haberine göre, Bachmann, CYT006 adı verilen aşının yüksek tansiyona karşı aylarca iyi geldiğini belirterek, “Angiotensin adı verilen hormon vücutta kan basıncını artırır. Yeni geliştirilen aşıyla vücudun savunma sistemi bu hormona karşı bir antikor geliştiriyor. Bu antikor sayesinde hormonun etkisi azalıyor, bunun sonucunda da tansiyon düşüyor” şeklinde açıklama yaptı.
Wagner de, aşının, yaşları 18 ila 65 arasında değişen 72 kadın ve erkek üzerinde başarıyla denendiğini ve özellikle, kalp krizi riskini artırdığı için sabah saatlerinde daha tehlikeli olan yüksek tansiyonu önlediğini ifade ederek, “Geliştirilen aşının güvenli olduğunu ve yüksek tansiyonu, özellikle sabah saatlerinde büyük ölçüde düşürdüğünü ispatladık” dedi.

Volk ise araştırmaları sırasında ciddi hiçbir yan etkiyle karşılaşmadıklarını kaydederek, “Aşının haftalar sonrasında bile hala etkili olduğunu tespit ettik. Bu, her gün birkaç kez hap almak zorunda kalan yüksek tansiyonlu hastalar için çok önemli. Bu hastaların sorunu, haftalarca, hatta aylarca etkili kalabilecek bu ilaçla çözülebilir” diye konuştu.
Almanya’da yaklaşık 16 milyon kişinin yüksek tansiyon hastası olduğuna dikkat çekilen haberde, aşının ne zaman yaygın bir şekilde kullanılacağı konusunda bilgi verilmedi.
Bir önceki Sistitten korunmanın formülü süt ürünleri ve meyve suları başlıklı konumuzda D vitamini, mesane iltihabı ve sistit hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.