Evcil hayvan alerjisi belirtileri

Evcil hayvan alerjisi belirtileri
Evcil hayvan alerjisi olup olmadığınızı işaret eden belirtiler ise şunlardır;
Evcil hayvan alerjisi belirtileri

Evcil hayvan besleyenlerde alerji belirtileri

 

Evinden evcil hayvan besleyenlerde alerji sorunu ortaya çıktığı zaman, hapşırma, burun tıkanıklığı, burun ve damakta kaşıntı, genizde akıntı hissi, göz kızarması, kaşınması ve sulanması, öksürük, sık sık uyuma isteği, göz altında mavi renkli şişlikler, yüzde basınç ve ağrı hissi gibi belirtiler husule gelmektedir.
Hayvan proteinlerine karşı vücudumuzun bağışıklık sisteminin bir reaksiyonu olarak husule gelen evcil hayvan alerjisi, akciğer ve solunum sisteminin etkileyerek mütenevvi şikayetlere sebep olur. Evcil hayvan alerjisinden kaynaklı olarak ortaya çıkan şikayetler, bu rahatsızlığın belirtileridir. Evcil hayvan alerjisi evinde kedi, köpek gibi hayvan besleyenlerde ortaya çıkabileceği gibi, hayvanat bahçesinde çalışanlarda ve çeşitli şekillerde hayvanlarla yakından ilgilenenlerde de görülen bir sorundur. Evcil hayvan alerjisine yakalan kişi eğer astım hastası ise, nefes almada zorlanma, göğüste ağrı ve sıkışma, hırıltılı bir şekilde nefes verme, nefesin sıkışması, öksürük gibi sorunlardan dolayı uyumakta zorlanma şikayetleri ortaya çıkar

Evcil hayvan alerjisine yakalanmanın cilt üzerinde de bir takım belirtileri bulunmaktadır. Bunlar, deride kızarıklık, kırmızı yamalar ve deride şiddetli kaşıntıdır. Tüm bu belirtiler bir haftadan uzun bir süredir varsa, en yakın sağlık kuruluşuna gidilmeli ve tedavi olunmalıdır.
Bir önceki Bağımlılık yapan maddeler nelerdir? başlıklı konumuzda bağımlılık yapan maddeler hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hayvan alerjisi ve belirtileri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.