VAGİNAYA AİT KISIRLIK NEDENLERİ Faydaları

VAGİNAYA AİT KISIRLIK NEDENLERİ Faydaları
Yapısal kusurlar kadın hastalıkları bölümünde ayrıca ele alınmıştır.

Psikolojik kökenli olan engel ise “Vaginismus”-dur. Vaginismus cinsel birleşme sırasında vaginanın kasılarak kapanması ve birleşmeye engel olmasıdır.
VAGİNAYA AİT KISIRLIK NEDENLERİ:
Cinsel birleşme sırasında, erkek tarafından sper-miumlar vaginaya boşaltılır ve buradan da rahim içine geçerek, fallop borularına doğru yol alarak, dişi döl hücresi, yani “ovunT’u arayarak döllemeye çalışırlar. Vaginanın kapalı oluşu ya da herhangi bir nedenle vagina ortamının bozulması spermiumların geçişini engelleyebilir. Vaginanın kapalı olması yani cinsel birleşmeye engel olması, ya yapısal bir kusur sonucudur ya da psikolojik kökenlidir
Kısırlık nedeni olan vaginaya ilişkin yapısal bozukluklar da, vulvada olduğu gibi, kısırlık yakınmasından önce, başka nedenlerle hastanın hekime başvurmasını gerektirir. Doğuştan vaginanın olmayışı ya da başka bir gelişim kusuru ya da vaginadaki tümörler kısırlık nedeni olabilirler. Vaginanın iltihaplanmaları (vaginitisler) ise genellikle kısırlık nedeni değildir. Bununla birlikte ağır vagina iltihapları kısırlığın tek nedeni olabilir. Vaginitisler başlıca 3 olumsuz etki ile gebe kalmayı engelleyebilirler. Vaginitisler vagina ortamının asit olmasına yol açarlar. Bu asit ortamının da spermler için öldürücü etkisi vardır. Bundan başka vaginitisler cinsel birleşmenin güç ve ağrılı oluşuna neden olarak gebe kalma şansını azaltırlar. Ayrıca vaginitislerde var olan pis ve kokulu bir akıntının varlığı da cinsel birleşme isteğini azaltır. Vaginitislerin kısırlığa yol açmalarında bir üçüncü etken de. bu iltihabın, daha yukarı üreme organlarına yayılabilmesi ve tedavisi güç ya da kalıcı hasarlara yol açmasıdır. Vaginitisler yukardaki olumsuz etkilerle kısırlığa yol açabilirler. Bu nedenle gebe kalamayan bir kadında eğer vaginitis varsa, kesinlikle tedavi edilmelidir. Vaginanın boyunun uzunluğu ya da kısalığı kısırlık nedeni değildir. Bir kadının vaginası normal cinsel birleşmeye engel olmuyorsa kısırlığa neden olmaz.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.