Bronşektazi neden olur?

Bronşektazi neden olur?
Bronşektazi nedenleri başında ise kronik bronşit hastalığı gelmekte ve bu sorun tedavi edilmedikçe hastayı daha da zor durumların içine sürüklemektedir. Kronik bronş iltihapları da bronşun esnekliğini ve direncini bozmaktadır.

İnatçı bir öksürüğün varlığı, güçlü bir nefes verirken husule gelen engeller bronş içindeki basıncın artmasına sebebiyet verip, bronş duvarının çevreye doğru çekilmesine ve bronşların genişlemesine neden olacaktır. Bunların yanı sıra doğumdan itibaren bronşlar sürekli olarak geniş kalacak ve yetersizlik problemi giderek de gelişme gösterecektir.
Bronşektazi nedenleri
Bebeklerde husule gelen bronşektazi genellikle doğumsal nedenli olmakta ve bu durumda bronş duvarının esnekliği ve desteğini sağlayan etkenlerin yetersizliği rol oynamaktadır.
Bronşektazi hastalığı, doğuştan ya da sonradan geri dönüşü olmayan bir biçimde akciğerlere hava taşıyan ve akciğerdeki havayı da dışarı taşıyan bronşların genişlemesine ve zamanla genişleyen bronşlara mukus ve iltihap dolmasından kaynaklı bir problemdir
Bronşun genişlemesi iltihaba neden olacak mikroplar için bir yuva haline gelmektedir. Bronşektazi pek çok sorunun husule gelmesine neden olur ve hastalar ciddi sorunlarla karşılaşır.
Bir önceki Bronşektazi nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda bronşektazi ve bronşektazi hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bronşetkazi, bronş dolmasına ne iyi gelir, bronş genişlemesine bitkisel tedavi, bronşların dolmasına ne iyi gelir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.